22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Ξανά στον Χρήστο Μέτιο το “χρίσμα” της Νέας Δημοκρατίας

Να κάνουμε μία διάκριση μεταξύ των αυτοδιοικητικών εκλογών β’ βαθμού, Περιφέρειες, και α’ βαθμού, Δήμοι. Στις Περιφέρειες πηγαίνουμε με τις επιλογές μας. Όπου υπάρχει εν ενεργεία Περιφερειάρχης απολαμβάνει τη στήριξη της Κυβέρνησης” με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από τον Μάρτιο τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου (8/11).

Παρόλα αυτά οι ζυμώσεις και οι διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο και μάλιστα μετά από δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις το Μάιο και τον Ιούνιο.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μαραθώνια σύσκεψη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με τη συμμετοχή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Διονύση Χατζηδάκη επί χρόνια δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, δεινού γνώστη της αυτοδιοίκησης και των εσωκομματικών ισορροπιών, του γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιου Κονταδάκη, του γραμματέα της γαλάζιας παράταξης Παύλου Μαρινάκη, του γενικού διευθυντή της ΝΔ, Γιάννη Σμυρλή και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη. Επρόκειτο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast για προπαρασκευαστικές συζητήσεις, με τη ΝΔ να αποφασίζει να δώσει χρίσμα στους υποψήφιους δημάρχους των μεγάλων δήμων( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά).

Δεδομένου ότι μεσολαβεί το καλοκαίρι και ο χρόνος πολιτικά είναι πυκνός οπρωθυπουργός έχει ήδη δώσει σήμα στο επιτελείο του να μελετήσει τις πιο δυνατές υποψηφιότητες για τους δήμους ανά την Ελλάδα, ειδικά στις περιπτώσεις που οι εσωκομματικοί υποψήφιοι είναι πολλοί.

Για τους υποψήφιους περιφερειάρχες τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα και αυτό γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και συγκεκριμένα στο δεύτερο γύρο ο εκλογικός χάρτης βάφτηκε γαλάζιος εκτός από την Κρήτη με τη ΝΔ να κατακτά 11 από τις 13 εκλογικές περιφέρειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη για την περιφέρεια της Κρήτης, ο οποίος προέρχεται από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ. Δύο είναι οι βασικοί αστερίσκοι που προβληματίζουν την γαλάζια παράταξη και αφορούν στις περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Πελοποννήσου.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες – όπως όλα δείχνουν- θα υποστηριχτούν από τη ΝΔ οι νυν υποψήφιοι:

Περιφέρεια Αττικής: Γιώργος Πατούλης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Χρήστος Μέτιος

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης

Περιφέρεια Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κώστας Αγοραστός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα

Περιφέρεια Στερεάς: Ελλάδος Φάνης Σπανός

Related posts

Μητσοτάκης: Εχω έτοιμη την κυβέρνηση θα ορκιστεί την Τρίτη

admin

“Ελληνική Λύση”: Επιστολή παραίτησης του Μαργαρίτη Κίρκου με βαριές κατηγορίες κατά του Κ. Βελόπουλου

editor

Πέτσας: Ανοίγουν στις 27 Απριλίου υποθηκοφυλακεία, Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία

admin
22/07/2024 14:35