23 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση του Έβρου

Για τη φετινή αντιπυρική περίοδο έχει εκδοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς η υπ΄ αριθμ. 182840/1639/14-6-2023 Απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων εντός δασών, δασικών εκτάσεων, πάρκων και αλσών, ανά Δασαρχείο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, όταν ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  προβλέπει:

  • Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 3 και
  • Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 4 και άνω.

Αναλυτικά η Απόφαση:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A1%CE%9F8%CE%A37%CE%9B%CE%92-76%CE%A8?inline=true

Από την απαγόρευση εξαιρούνται  οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 του ν. 4926/2022 (πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου).

Σύμφωνα με τον νόμο για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης κυκλοφορίας και τη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου, ορίζονται τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Related posts

Συνελήφθη αλλοδαπός με πάνω από δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, 1 ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό

editor

Πότε θα πραγματοποιηθεί η αγροτική έκθεση Φερών;

editor

Συνάντηση συνεργασίας και συντονισμού δράσεων δημάρχων Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας

editor
23/07/2024 3:14