1 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: Διαγωνισμός πίτας την Κυριακή στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς»

Διαγωνισμό πίτας διοργανώνει μεθαύριο, Κυριακή 18/6, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε μια ακόμη προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας της Θράκης, στοχεύοντας ταυτόχρονα και στη δημιουργία συνεταιρισμών τοπικών προϊόντων που θα συμβάλουν με θετικό πρόσημο στην τοπική οικονομία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00, στο γήπεδο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης και οι 15 καλύτερες πίτες θα προκύψουν από την αξιολόγηση επιτροπής γευσιγνωσίας που απαρτίζεται από καταξιωμένους σεφ από την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής και Γαστρονομίας Ελλάδος. Οι διαγωνιζόμενοι που θα διακριθούν θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο από χορηγίες επιχειρήσεων, που ορίζεται ως εξής: Πρώτο βραβείο 1.500 ευρώ, δεύτερο 500 ευρώ, τρίτο 200 ευρώ, ενώ δώδεκα βραβεία αντιστοιχούν στο ποσό των 100 ευρώ έκαστο.

Τον διαγωνισμό πίτας, που οργανώνεται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Αγνάντιας «Άγιος Γεώργιος» και του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Λουτρού, θα πλαισιώσουν μουσικά σχήματα.

Σημειώνεται πως όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, οι συμμετοχές από συλλόγους αλλά και προσωπικές, ξεπέρασαν στην τελευταία εκδήλωση τις 400 πίτες, με ιδιαίτερες συνταγές και γεύσεις από τον Έβρο, την Ξάνθη, τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, τη Δράμα και την Καβάλα, ενώ η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τους 2.500 επισκέπτες.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να επικοινωνούν με τη Γιώτα Καραγιαννίδου (6936617058) και τη Ζωή Καραγιαννίδου (6936738480).

Related posts

Κατάθεση στεφάνων στο Ιερό του Φυλακίου & συμβολική συγκέντρωση έξω από το ΚΥΤ αποφάσισαν οι πρόεδροι κοινοτήτων

editor

Κορονοϊός: Κατέληξε ηλικιωμένη στο ΠΓΝΑ – Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

editor

Το δικό της “selfie point” απέκτησε και η Αλεξανδρούπολη!

editor
01/03/2024 23:51