29 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έδεσαν το καπάκι του κάδου απορριμμάτων γιατί είναι “γεμάτος φουλ”!

Οι κάτοικοι του Δήμου Αλεξανδρούπολη, έχοντας αγανακτήσει από τους ξεχειλισμένους κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται στο σημείο, βρήκαν έναν ασυνήθιστο, αλλά αποτελεσματικό τρόπο για να μην τοποθετούν οι γείτονές τους σκουπίδια όταν αυτός πιά δεν παίρνει άλλα.

Απλά έδεσαν το καπάκι του κάδου με σχοινί με τον τροχό του και κόλλησαν πινακίδα που γράφει “ΓΕΜΑΤΟΣ ΦΟΥΛ”!

Για την ιστορία, η ιδιοκτήτρια της οικίας, στη γωνιά, της οποίας βρίσκεται ο κάδος απορριμμάτων, σχεδόν καθημερινά αναγκάζεται να μαζεύει τα ξεχειλισμένα σκουπίδια, που σκορπούν γλάροι, σκύλοι και γάτες μπροστά στην πόρτα της.

Μάλιστα μια φορά την εβδομάδα μαζί και με ακόμα έναν γείτονα, πλένουν τον κάδο εδώ και χρόνια, μόλις τον αδειάσουν τα απορριμματοφόρα για να μην μυρίζει ειδικά το καλοκαίρι.

Κατά καιρούς, μαλώνει με τους γείτονες που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της, να πετάνε τα σκουπίδια τους με κλεισμένες σακούλες, να μην τα αφήνουν απ’ έξω όταν ο κάδος είναι γεμάτος, αλλά αποτέλεσμα και συμμόρφωση δεν είδε.

Πριν λίγες μέρες διαπληκτίστηκε με κυρία που είχε αφήσει σακούλες με παλιά ρούχα τα οποία διασκορπίστηκαν τριγύρω στο δρόμο, από μουσουλμάνους συμπολίτες μας που έκαναν διαλογή.
Και είχε απόλυτο δίκιο, αφού στα 50 μέτρα, μπροστά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο υπάρχει μπλε κάδος ανακύκλωσης για ρούχα.

Στον δε μπλε κάδο της ανακύκλωση που βρίσκεται στον απέναντι γωνία, τις περισσότερες ημέρες τις εβδομάδας επικρατεί η ίδια και χειρότερη κατάσταση. Οι κάτοικοι της γειτονιάς αφήνουν από σπασμένες καρέκλες, στρώματα, μεγάλα κιβώτια κι ότι άλλο βάζει ο νους σας.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι κάδοι στη γειτονιά δεν αρκούν. Οι κάτοικοι δεν συμμορφώνονται και οι καυγάδες δεν λείπουν.

Εκείνο που ζητούν οι σώφρονες κάτοικοι της γειτονιάς, είναι να περνάει τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα το απορριμματοφόρο ή να προστεθεί ακόμα ένας πράσινος κάδος.

Δεν συμμορφώνονται που δεν συμμορφώνονται οι γείτονες, είναι απούσα και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης και η κατάσταση ξεφεύγει…

Related posts

Τους 490 έφθασαν οι ενεργοί μετεωρολογικοί σταθμοί μετά την εγκατάσταση του βορειότερου στα Δίκαια Έβρου

editor

Σύλληψη 57χρονου αλλοδαπού διωκόμενου με Αγγελία Αναζητήσεων της Interpol

admin

Αλλαγές στα εκλογικά κέντρα – «Μάθε που Ψηφίζεις» την Κυριακή

admin
29/05/2024 18:55