23 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Βουλγαρία: Επιλέχθηκε ασφαλιστική εταιρεία για τον αγωγό φυσικού αερίου με την Ελλάδα

Η εταιρεία ICGB, η οποία διαχειρίζεται τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας, επέλεξε τη Γενική Ασφαλιστική DZI ως κύρια ασφαλιστική εταιρία για τον διασυνδετήριο αγωγό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ανακοίνωσε χθες το γραφείο Τύπου της εταιρίας.

Η κύρια ασφαλιστική εταιρία επιλέχθηκε έπειτα από ανοιχτή διαδικασία βάσει του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων της Βουλγαρίας.

Η αντασφάλιση του κινδύνου θα γίνει με τις μεγαλύτερες εταιρίες στη διεθνή αγορά, των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα είναι τουλάχιστον “A-“, σύμφωνα με τους οίκους αξιολόγησης Standard & Poor’s και AM Best.

Το γενικό ασφάλιστρο για όλους τους τύπους ασφαλιστηρίων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής διπλασιασμού της αρχικής περιόδου των 12 μηνών, είναι 2.650.444 ευρώ.

Η πολιτική καλύπτει όλους τους κινδύνους υλικής ζημίας, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογικών ατυχημάτων που επηρεάζουν τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό και τις διακοπές της λειτουργίας.

Η γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης περιλαμβάνει την ευθύνη για τα προϊόντα, την ευθύνη για τη ρύπανση και την εργοδοτική ευθύνη. Κίνδυνοι που έχουν σχέση με τρομοκρατία, δολιοφθορά, απεργίες, ταραχές, κοινωνικές ταραχές και κακόβουλες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής λειτουργίας καλύπτονται επίσης. Υπάρχει επίσης ασφάλιση έναντι ευθύνης τρίτων για τρομοκρατία.

Ο διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας συνδέεται με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας και τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Κομοτηνής καθώς και με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας στην περιοχή Στάρα Ζαγόρα. Ο διασυνδετήριος αγωγός παραδίδει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στη Βουλγαρία στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας με το Μπακού. Οι παραδόσεις αυτές καλύπτουν το 27% της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη ευνοϊκών τιμών φυσικού αερίου.

Related posts

Κοινωνικό μέρισμα: Αρχίζουν οι αιτήσεις στην πλατφόρμα

admin

Συστάθηκε το νέο ΔΣ στον Σύλλογο Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου

editor

Δίχτυ ασφαλείας απλώνει η κυβέρνηση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

editor
23/06/2024 18:30