19 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Έβρος: Εκδηλώσεις Αγροτουρισμού 2023 σε κτήματα λεβάντας, για δεύτερη χρονιά

2023 στα κτήματα λεβάντας της Κοιν.Σ.Επ.  «Άρωμα Έβρου», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, διοργανώνονται και φέτος για δεύτερη χρονιά.

Συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη οργάνωση, η «Άρωμα Έβρου»που εφάρμοσε πρώτη πανελλαδικά το πρόγραμμα Αγροτουρισμού, επανέρχεται και φέτος με εφαρμογή του προγράμματος, σε δύο τοποθεσίες και με καινοτόμες ιδέες.

Οι τοποθεσίες των εκδηλώσεων είναι οι εξής:

1)      10-11/06/2023 Ώρα 18:00 Πύθιο Διδυμοτείχου

2)      16-17/06/2023 Ώρα 18:00 Βάλτος Ορεστιάδας

Δεύτερη Πανελλαδική Εφαρμογή Προγράμματος Αγροτουρισμού σε κτήματα λεβάντας

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΑΡΩΜΑ ΕΒΡΟΥ» ΕΤΟΥΣ 2023
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 & ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΠΥΘΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
• ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ 18:00
• Προσέλευση επισκεπτών στο αγρόκτημα λεβάντας της «Άρωμα Έβρου» στο Πύθιο Διδυμοτείχου, όπου θα υπάρχει υποδοχή από εκπροσώπους της εταιρίας , σύντομη επεξήγηση των δρώμενων καθώς και ενημέρωση σχετικά με το έργο της εταιρίας
• Κατόπιν, οι επισκέπτες θα συνοδευθούν στα τραπεζάκια της εκδήλωσης, τοποθετημένα εντός του αγρού λεβάντας, επενδυμένα με μεταξωτά τραπεζομάντιλα του εργοστασίου μεταξωτών υφασμάτων «Silk Line – Μουχταρίδης» με έδρα την περιοχή του Σουφλίου, παγκοσμίως γνωστή ως προς την εξαίρετη ποιότητα του μεταξιού της.

Στο σημείο αυτό θα προσφερθούν κρασί και συνοδευτικά, άπαντα προερχόμενα από την περιοχή του Βορείου Έβρου
• Εν συνεχεία και για όσους επιθυμούν, θα υπάρχει λεωφορείο τύπου «Mini-Bus», για περιήγηση σε ιστορικά σημεία του τόπου. Η περιήγηση θα διαρκεί περί την 1 ώρα
και θα περιλαμβάνει τα εξής:
▪ Βυζαντινό Κάστρο Πυθίου (14ου αιώνα μ.Χ.)
▪ Γαλλικός σιδηροδρομικός σταθμός Πυθίου
▪ Μνημείο Γάλλων πεσόντων Α’ Παγκοσμίου πολέμου (εντός σταθμού)
▪ Μεταλλική σιδηροδρομική γέφυρα Πυθίου, μέρος της διαδρομής του θρυλικού «ORIENT EXPRESS», που ένωνε την Ευρώπη με την Ασία
• Επιστροφή για τους επισκέπτες στα κτήματα λεβάντας και τις θέσεις τους, όπου θα υπάρχει “VAN-BAR” για την περαιτέρω εξυπηρέτησή τους και θα μπορούν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, καθώς και την ασιατική πλευρά του ποταμού Έβρου με απαλή μουσική υπόκρουση και συνοδεία δροσιστικών ποτών.
• ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΝ 22:00

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΒΑΛΤΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
• ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ 18:00
• Προσέλευση επισκεπτών στο αγρόκτημα λεβάντας της «Άρωμα Έβρου» στο Βάλτο Ορεστιάδας, όπου θα υπάρχει υποδοχή από εκπροσώπους της εταιρίας , σύντομη επεξήγηση των δρώμενων καθώς και ενημέρωση σχετικά με το έργο της εταιρίας
• Κατόπιν, οι επισκέπτες θα συνοδευθούν στα τραπεζάκια της εκδήλωσης, τοποθετημένα εντός του αγρού λεβάντας, επενδυμένα με μεταξωτά τραπεζομάντιλα. Στο σημείο αυτό θα προσφερθούν κρασί και συνοδευτικά, άπαντα προερχόμενα από την περιοχή του Βορείου Έβρου
• Σε συνεργασία με το εργοστάσιο μεταξωτών υφασμάτων «Silk Line – Μουχταρίδης», θα λάβει χώρα παρουσίαση και επίδειξη μεταξωτών προϊόντων, προερχόμενα από το Σουφλί Έβρου, παγκοσμίως γνωστό ως προς την εξαίρετη ποιότητα του μεταξιού του.
• Κατόπιν θα αφιερωθεί χρόνος για φωτογραφίες στο αγρόκτημα, με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, όπου θα υπάρχει διαθέσιμος στους επισκέπτες και επαγγελματίας φωτογράφος.
• Με το σούρουπο θα ξεκινήσει κινηματογραφική προβολή εντός των κτημάτων λεβάντας, την οποία θα μπορούν να απολαύσουν καθήμενοι στα τραπεζάκια εντός του αγροκτήματος.
• Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει “VAN-BAR” για την περαιτέρω εξυπηρέτηση των επισκεπτών, προσφέροντας δροσιστικές επιλογές.
• ΛΗΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Related posts

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων επανεκτίμησης για ζημιές από παγετό στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης

editor

Επίσκεψη του Ν. Χαρδαλιά στο Διδυμότειχο

editor

Κορυφαίος Ελληνας αθλητής με αναπηρία για το 2019 ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

admin
19/07/2024 11:57