25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου: Περιμένουμε να εγκριθεί η μελέτη για το έργο 7,5 εκατ. ευρώ. Αλλιώς…

Με ανακοίνωση του το ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου, μετά την μη συζήτηση στο… επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας του πολύ σοβαρού θέματος της έγκρισης μελέτης για έργο 7,5 εκατ. ευρώ, θέτει τους πάντες

προ των ευθυνών τους.

Εν όψει της σημερινής νέας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης συγκεκριμένα αναφέρει:

Την Τετάρτη 31-5-23 θα ξαναέρθει προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρουπολης η έγκριση σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού «Δήμος Αλεξανδρούπολης» και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Συνεργασία Αναπτυξιακή Α.Ε.» για την ωρίμανση του έργου «Κατασκευή του Κύριου αντλιοστασίου τροφοδοσίας αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου με την εκπόνηση των μελετών οριστική στατική μελέτη και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη».

Για τη μελέτη αυτή αγωνιζόμαστε εδώ και τρία χρόνια. Αφορά την κατάργηση της διπλής άντλησης, την κατασκευή ενός σύγχρονου υπερυψωμένου αντλιοστασίου μέσα στην κοίτη του ποταμού, το οποίο θα εξασφαλίσει αρδευτικό νερό για 80.000 χιλιάδες στρέμματα, καθώς, επίσης και την αυτόνομη ενεργειακή παροχή με την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου. Το έργο είναι συνολικού ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 5,5 είναι ήδη εξασφαλισμένα.

Εκπροσωπώντας περίπου 1700 αγρότες και τις οικογένειές τους καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους ΟΛΩΝ των παρατάξεων και κυρίως αυτούς που προέρχονται από την περιοχή να ψηφίσουν την έγκριση της μελέτης . Κάνουμε ξεκάθαρο προς όλες τις πλευρές ότι δε δεχόμαστε κανέναν πολιτικό παιχνίδι . Η ανάπτυξη της περιοχής και η οικονομική ευημερία των ανθρώπων της είναι αδιαπραγμάτευτη και πάνω από κάθε πολιτικό , παραταξιακό ή προσωπικό συμφέρον. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θυσιάσει στον βωμό των όποιων ιδιοτελών συμφερόντων του την πρόοδο του τόπου μας.

Ο λαός των Φερών τους καλεί όλους να επιτελέσουν στο ακέραιο το καθήκον τους προς την περιοχή. Είμαστε όλοι όρθιοι στις επάλξεις, για να επαινέσουμε όσους νοιάζονται έμπρακτα για τις Φέρες, αλλά και να καταδικάσουμε τη στάση όσων επιχειρήσουν να ανακόψουν την καλυτέρευση των συνθηκών των δικών μας και των παιδιών μας!

 

 

 

Πηγή:evrosnews

Related posts

Διακοπή ρεύματος την Δευτέρα 3/7 σε οικισμούς της Ροδόπης

editor

Επίσκεψη του νέου Διοικητή Δ’ΣΣ στον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

editor

Η υφυπουργός Παιδείας παρακολούθησε μια δράση μνήμης & ελπίδας από τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

editor
25/04/2024 18:46