22 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Βραβεύσεις του Δήμου Ορεστιάδας στο Επιστημονικό Συνέδριο “Πράσινη μετάβαση & κυκλική οικονομία στην τοπική αυτοδιοίκηση”

Ο Δήμος Ορεστιάδας από τις 24 έως τις 27 Μάιου, συμμετείχε στο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα:  «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ & ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» (Πρότυπες Περιβαλλοντικές Πολιτικές για Διοίκηση & Οικονομική Διαχείριση), που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting» και ο Φορέας Διοργάνωσης Εκθέσεων «Attica Green Expo», στο Συνεδριακό Χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γηπέδου Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do).

Στο Συνέδριο συμμετείχαν ως Ομιλητές και Συντονιστές αιρετοί και τεχνοκράτες (Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς Δήμων & Εκτελεστικοί Γραμματείς Περιφερειών, Αντιδήμαρχοι, Μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, Επιστημονικοί και Ειδικοί Σύμβουλοι και Συνεργάτες ΟΤΑ), υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού, καθώς και στελέχη Υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και η 4η Συνάντηση του Εθνικού Δικτύου Τεχνογνωσίας & Επικοινωνίας Στελεχών Οικονομικών Υπηρεσιών ΟΤΑ – Δίκτυο Ξενοφών των 332 Δήμων της χώρας, για τρέχοντα θέματα Οικονομικής και Δημοσιονομικής Διαχείρισης των Δήμων.

Οι διοργανωτές του συνέδριου βράβευσαν το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλειο Μαυρίδη με τα εξής βραβεία:

  • TRAINING AWARDS 2023 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βραβείο για την «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στο Δήμο Ορεστιάδας», από τον Διευθύνοντα σύμβουλο της International Forum – Training & Consulting κο Γιάννη Νικλίτσα.
  • ΑΙΡΕΤΟΙ & ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ& ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ, βραβείο για την αξιοποίηση Εθνικών & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χρηματοδότησης.

Το βραβείο απονεμήθηκε στο Δήμαρχο Ορεστιάδας από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης”, Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη και τον Δήμαρχο Παλαιού Φάληρου, κο Ιωάννη Φωστηρόπουλο.

Ο κος Μαυρίδης συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση , αναφέρθηκε στα κέρδη που αποκομίζει η Αυτοδιοίκηση από τέτοια συνέδρια και ευχαρίστησε τους αιρετούς και τα στελέχη του Δήμου για τη συνεισφορά τους στην αξιοποίηση και την απορρόφηση Εθνικών και Ευρωπαϊκών κονδυλίων άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ για το Δήμο Ορεστιάδας.

Κλείνοντας, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μικροί Δήμοι και δεσμεύτηκε για την συνεχή και καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών ευκαιριών για το καλό των συνδημοτών του.

 

Related posts

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα – Στα 33 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

editor

Κρίσεις στην ΕΛΑΣ: Προαγωγές και αποστρατείες ταξιαρχών – Πώς τοποθετούνται οι υποστράτηγοι

editor

Στήριξη του Σταύρου Κελέτση στον Σταύρο Σταυράκογλου

editor
22/06/2024 21:43