13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Ακυρώνεται η αναβάθμιση-λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης – Αποχώρησε η εταιρεία λόγω “απειλών” και αντιδράσεων της αντιπολίτευσης

“Ναυαγεί” η λειτουργία μέσα στο καλοκαίρι των Ιαματικών Λουτρών Τραϊανούπολης, αφού η εταιρεία που ανέλαβε μετά από τον σχετικό διαγωνισμό την αναβ.αθμιση, εκμετάλλευση και λειτουργία τους, με επιστολή της στην ΤΙΕΔΑ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί.

Μάλιστα το έκανε αυτό χάνοντας το ποσό της εγγύησης συμμετοχής που κατέβαλλε, ύψους 24.000€. λόγω των  προειδοποιητικών “απειλών” που δέχθηκαν οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια από διάφορους. Με πρώτο και καλύτερο τον σύβουλο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Μερκούρη που ανήκει στην παράταξη Λαμπάκη, ο οποίος δήλωνε όλο αυτό τον καιρό πως θα… μπλοκάρει τις όποιες εργασίες ξεκινήσουν για αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών. Κι επίσης, από το εχθρικό κλίμα που στνάντησαν οι άνθρωποι της εταιρείας από κάποιους τοπικούς παράγοντες που εκπροσωπούν την μειοψηφία και τους “επιστράτευσε” η αντιπολίτευση για να μην προχωρήσει η αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών

Κυρίως όμως υπήρξαν οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής την παράταξη του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, σε αρμονική συμπαράταξη με τους κομμουνιστές του Σάββα Δευτεραίου και τον Βαγγέλ Μυτιληνό, που εκτός της δικής του παράταξης εκπροσωπεί πλέον και τον… εν αναμονή υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και νυν Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.  Έτσι, παρά την σύμφωνη γνώμη της Τοπικής Κοινότητας Λουτρών, υπήρξε αρνητική εξέλιξη.  Όπως αρνητικά εξελίσσονται τα πράγματα, λόγω της μηδενιστικής άρνησης της αντιπολίτευσης, για την κατασκευή και λαιτυργία μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας που θα δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας και είναι επένδυση 90 εκατ. ευρώ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: 

ΤΙΕΔΑ: Σχετικά με τη δήλωση υπαναχώρησης του ιδιώτη εκμισθωτή των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης

Ως Διοίκηση και προσωπικό της ΤΙΕΔΑ, έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε στους δημότες και τους επισκέπτες μας, υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που διακρίνεται τόσο από ασφαλή χρήση, όσο και μια ευχάριστη εμπειρία κατά τη διαμονή. Καθαρίσαμε, ομορφύναμε, αναβαθμίσαμε, εξασφαλίσαμε και προετοιμάσαμε τις υποδομές μας για τη φετινή περίοδο, οδηγούμενοι από σεβασμό και ευθύνη για το έργο που έχουμε αναλάβει.

Σήμερα όμως, αναγκαζόμαστε απογοητευμένοι, να ενημερώσουμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες, πως η επαναλειτουργία των Ιαματικών Λουτρών της Τραϊανούπολης, αναστέλλεται, ή καλύτερα, ακυρώνεται, μετά από σχετική επιστολή των εκπροσώπων της εταιρείας που είχε αναλάβει σύμφωνα με σχετικό διαγωνισμό, την αναβάθμιση και εκμετάλλευση των Λουτρών. Αιτία αυτής της υπαναχώρησης (που μάλιστα στοιχίζει στον ιδιώτη το ποσό της εγγύησης συμμετοχής που κατέβαλλε, ύψους 24.000€), είναι το εχθρικό κλίμα που προκλήθηκε από την αβυσσαλέα επίθεση της αντιπολίτευσης, απέναντι στη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς επεκτάθηκε μέσα από πληθώρα μέσων, ακόμα και στους ντόπιους επενδυτές που ήθελαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να προσφέρουν τα χρήματα και την εμπειρία τους στον τόπο.

Σε μια ελεύθερη αγορά, οι επενδυτές είναι αυτοί που αναλαμβάνουν το επιχειρηματικό ρίσκο μιας πιθανής αποτυχίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να προστατέψουν, τόσο τα χρήματά τους, όσο και τη φήμη τους, διατηρώντας τις καλές σχέσεις με τους ανθρώπους που συναναστρέφονται καθημερινά. Αυτές τις σχέσεις δηλητηρίασε εσκεμμένα με τις τακτικές της η αντιπολίτευση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο βωμό μιας αήθους και αδιάφορης για τον τόπο, αντιπολιτευτικής προσπάθειας. Δυστυχώς είναι καλοί στο καταστροφικό έργο τους. Μόνο εκεί είναι «καλοί». Ευτυχώς όμως για όλους μας, δεν είναι αρκετό. Γιατί η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, έχει αποδείξει ξανά και ξανά, πως πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνά τις προκλήσεις και να βγαίνει νικήτρια για το καλό του Δήμου και όλων των Δημοτών.

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας για την εξασφάλιση μιας καλύτερης καθημερινότητας για όλους”, αναφέρει η διοίκηση τη; ΤΙΕΔΑ.

Όπως γίνεται έυκολα αντιληπτό, δυστυχώς η Αλεξανδρούπολη είναι όμηρος του αντιπολιτευτικού μένους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οποίες δεν θέλουν να προχωρήσει τόποτα έως τι εκλογές.

Πηγή:evrosnews

 

Related posts

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Παραχώρησε απορριμματοφόρο στην Σαμοθράκη, λόγω έκτακτων αναγκών

editor

Περιφέρεια ΑΜΘ: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση, δασικές εκτάσεις, πάρκα και άλση σε περίπτωση υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

editor

Κυβερνητικό κλιμάκιο στον Έβρο για τις φωτιές

editor
13/06/2024 1:37