24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (κακουργήματα) σε βάρος των 5 συλληφθέντων Συνοριοφυλάκων

Ποινική δίωξη για βαριά αδικήματα κακουργηματικού τύπου, άσκησε χθες  ο Εισαγγελέας Ορεστιάδας, στους 5  αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συγκεκριμένα, σε βάρος των πέντε αστυνομικών (ενός ανθυπαστυνόμου και τεσσάρων αρχιφυλάκων) ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών χωρίς έλεγχο, διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας, μεταφορά από το εξωτερικό πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στην Ελλάδα και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Η κατηγορία για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης απαγγέλθηκε σε έναν από τους αρχιφύλακες που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και έδινε κατευθύνσεις στους υπόλοιπους, μετά από επικοινωνία με τέσσερις αλλοδαπούς που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, οι οποίοι διαμένουν στην Τουρκία και ενημέρωναν για την άφιξη των παράνομων μεταναστών στα σύνορα.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος αρχιφύλακας φέρεται από τα στοιχεία της έρευνας ότι είχε την πρώτη επαφή με έναν από τους δουλέμπορους στην Τουρκία και σταδιακά έβαλε στο «κόλπο» και τους υπόλοιπους.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αλλά με εντολή τουΕισαγγελέα κρατούνται και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Ορεστιάδας στο οποίο  απολογούνται από το πρωί της Παρασκευής, 2 Ιουνίου.

Ο συνήγορος τους κ.Αντωνιάδης αναμένεται να παραλάβει σήμερα την ογκώδη δικογραφία, που περιλαμβάνει τόσο όσα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στα σπίτια των πέντε συλληφθέντων (χρήματα, κινητά κ.α.) αλλά και τα απομαγνητοφωνημένα τηλεφωνήματα από την πολύμηνση παρακολούθηση τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι χθες οι αστυνομικοί του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων 

Παράλληλα, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται η έκθεση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες και να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί

Οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έχουν στη διάθεσή τους τους διαλόγους των συνοριοφυλάκων τους οποίους παρουσίασε το Mega.

Τούρκος: Τα παπούτσια (σ.σ τα χρήματα) τα άφησα στο… Πήγαινε να τα πάρεις.

54χρονος αρχιφύλακας: Εντάξει, θα πάω να τα πάρω.

Συνοριοφύλακας: Τα χρήματα αυτά δεν μπορώ να τα δικαιολογήσω στο Πόθεν Έσχες.

Συνοριοφύλακας: Για να δούμε την προίκα (σ.σ τα χρήματα) μας πάλι.

Συνοριοφύλακας: Να μη χάσουμε τη βαλίτσα.

Σε μία από αυτές τις συνομιλίες ένας από τους συλληφθέντες αστυνομικούς αναφέρει: «Το κομάντο λέει θα αφήσει μία τσάντα. Με πήρε πάλι για δύο “ζευγάρια παπούτσια”. Κάπου στη γωνία “το άφησε”. Να τη, εκεί πρέπει να είναι στην πινακίδα. Ναι, ναι, άρα τώρα πέρασαν και την άφησαν. Κάτσε θα σταματήσω, για να την πάρω».

 

 

 

 

Πηγή:evrosnews

 

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντιέται την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας

admin

Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

editor

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα του Δήμου

admin
24/04/2024 16:33