21 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Στον Εισαγγελέα αύριο οι 5 Συνοριοφύλακες – 26.550 ευρώ, δολλάρια και 59 κινητά

-Συνεργάζονταν με 4 διακινητές λαθρομεταναστών από την Τουρκία

– «Αρχηγός» ένας 54χρονος αρχιφύλακας, Άλλοι 3 αρχιφύλακες και ένας υπαστυνόμος στην ομάδα

-Στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, 2.120 δολάρια Αμερικής, 850 λίρες Τουρκίας, 23 λίρες Αγγλίας, 77 Lei Ρουμανίας, πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και τραπεζική κάρτα.

Οι πέντε συλληφθέντες σήμερα το πρωί από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος,  τέσσερις Αρχιφύλακες εκ των οποίων ένας 54χρονος θεωρείται ο “Αρχηγός” της ομάδας και ένας Υπαστυνόμος, όλοι τους από την ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας. Οι κατηγορίες είναι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Το Δελτίου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. για τις πέντε συλλήψεις των αστυνομικών

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθησαν 5 αστυνομικοί που φέρονται να παρείχαν διευκόλυνση εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών ενώ διακριβώθηκε η δράση 4 αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Μαΐου 2023,συνελήφθησαν 5 αστυνομικοί ως ύποπτοι για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, κατάχρησης εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και παράβαση του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, ενώ διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Όπως προέκυψε από τη μέχρι στιγμής έρευνα, οι αστυνομικοί τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 ερχόμενοι σε επαφή με κυκλώματα που δρουν σε γειτονική χώρα, φέρονται να προέβαιναν σε πράξεις ή παραλείψεις που αποσκοπούσαν στη διευκόλυνση εισόδου στη χώρα μας πολιτών τρίτων χωρών.

Από τη συνδυαστική ανάλυση του υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι οι ανωτέρω διευκόλυναν σε 12 τουλάχιστον περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος αγνώστου αριθμού πολιτών τρίτων χωρών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 26.550 ευρώ, 59 κινητά τηλέφωνα, 12 power banks, 2.120 δολάρια Αμερικής, 850 λίρες Τουρκίας, 23 λίρες Αγγλίας, 77 Lei Ρουμανίας, πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας και τραπεζική κάρτα.

Οι συλληφθέντες, με δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

«Αρχηγός» ένας 54χρονος Αρχιφύλακας

Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, διακριβώθηκε και η δράση 4 ακόμη αλλοδαπών που διαμένουν εκτός της ελληνικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Τουρκία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έρευνα που είναι σε εξέλιξη από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενοι οι αστυνομικοί να είχαν συνεργασία με κυκλώματα δουλεμπόρων, με το αζημίωτο.

«Αρχηγός» της ομάδας των συνοριοφυλάκων φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ήταν ένας 54χρονος αρχιφύλακας ενώ τα υπόλοιπα μέλη ήταν τρεις ακόμα αρχιφύλακες και ένας υπαστυνόμος. Από την έρευνα που έγινε φαίνεται ότι η «ομάδα των πέντε» συνομιλούσε με δουλέμπορους από την γειτονική Τουρκία χωρίς όμως από τις τηλεφωνικές τους επαφές να προκύπτει σαφές οικονομικό όφελος.

Επίσης, μπορεί να ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 12 περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών αλλά οι «Αδιάφθοροι» δεν φαίνεται να έχουν ξεκάθαρη εικόνα πόσα χρήματα λάμβαναν οι κατηγορούμενοι για κάθε μετανάστη. «Είναι δυο σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση τα οποία στην δικαστική της εξέλιξη μπορεί να αποδειχθούν ισχυρά στην υπεράσπιση των συλληφθέντων» υποστηρίζει μάχιμος ποινικολόγος που μίλησε στη zougla.gr.

Οι αστυνομικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας διαπίστωσαν ότι οι πέντε συνάδελφοι τους έκαναν συχνά – πυκνά κοινές βάρδιες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η δράση τους. Με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

 

 

Πηγή:evrosnews

 

 

Related posts

Το δικό τους θερμοκήπιο δημιούργησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου στα Ρίζια

editor

Υψηλές θερμοκρασίες στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor

Τζέφρι Πάιατ: Τον Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη η μεγαλύτερη άφιξη αεροσκαφών & ελικοπτέρων που έχουν έρθει ποτέ (video)

editor
21/07/2024 15:29