2 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Ξάνθης και ΕΑΓΜΕ για τη συστηματική γεωθερμική έρευνα στη Σταυρούπολη

Ο Δήμος Ξάνθης και η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.) προσυπογράφουν Προγραμματική Σύμβαση, με σκοπό την πρώτη συστηματική γεωθερμική έρευνα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Η ΕΑΓΜΕ, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε στον Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη, θα συνδράμει στην προσπάθεια του Δήμου για την ανάπτυξη της περιοχής της Σταυρούπολης διενεργώντας συστηματική γεωθερμική έρευνα με στόχο τον εντοπισμό θερμών νερών, κατάλληλων για ενεργειακή ή και ιαματική χρήση.

H γεωθερμική έρευνα θα αποσαφηνίσει το γεωθερμικό καθεστώς και θα δώσει τη δυνατότητα σημαντικής ανάπτυξης της περιοχής.

«Η θετική αυτή εξέλιξη αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα προς την επίτευξη του σχεδιασμού μας για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, με στόχο την ενεργειακή ή και ιαματική χρήση του γεωθερμικού πεδίου της Σταυρούπολης, που θα δώσει αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας», τόνισε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Related posts

Με χαμόγελα & συγκίνηση υποδέχτηκαν τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και στις Φέρες!(video)

editor

Αλεξανδρούπολη: Παράπονα κατοίκων για την γεύση του νερού – Τι απαντά η ΔΕΥΑΑ

editor

Μ. Βαρβιτσιώτης: Τιμούμε τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος – Χρόνια Πολλά στα άξια στελέχη του Πυροβολικού μας

editor
02/06/2023 8:58