25 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Μητσοτάκης, Δερμεντζόπουλος, Μαλτέζος, Παπαδάκης, εκλέγονται βουλευτές στον Έβρο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μενέλαος Μαλτέζος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάρης Παπαδάκης από την “Ελληνική Λύση”, είναι οι τέσσερις βουλευτές που εκλέγονται από το νομό Έβρου.

Τα αποτελέσματα όσον αφορά τα κόμματα, με ενσωματωμένο το 97,02% των ψήφων, έχουν ως εξής:

 

Θρίαμβος Δερμεντζόπουλου, πρώτος για τη Ν.Δ.,

εκλέγεται ο Κελέτσης αν δεν κρατήσει την έδρα ο Μητσοτάκης

Με ενσωματωμένο το 92,41% των σταυρών, η Ν.Δ. που έχασε περίπου 1% από το ποσοστό του 2019, εκλέγει τελικά δύο βουλευτές. Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου και τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο ο οποίος είναι πρώτος με 14.684 σταυρούς από τους άλλους υποψήφιους, σάρωσε κυριολεκτικά και ακολουθεί ο Σταύρος Κελέτσης με 11.317 σταυρούς. Καταποντίστηκε ο Τάσος Δημοσχάλκης, που από 16.000 και πάνω σταυρούς το 2019, έπεσε στους 8.109 σταυρούς. Αν ο κ.Μητσοτάκης δεν κρατήσει την έδρα, τότε εκλέγεται και ο Σταύρος Κελέτσης.

 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μενέλαος Μαλτέζος παίρνει την έδρα με καθαρή πρώτη θέση αφού συγκέντρωσε 5.981 σταυρούς και η πρώην πλέον βουλευτής Νατάσα Γκαρά πήρε 4.093 ψήφους. Δυναμική η πρώτη παρουσία της Κατερίνας Μπέρδου με 3.637 ψήφους.

Την τέταρτη έδρα κερδίζει η “Ελληνική Λύση” με τον Πάρη Παπαδάκη, που είναι τελικά πρώτος με  2.907 σταυρούς, περίπου 300 περισσότερους από τον Μαργαρίτη Κίρκο που συγκέντρωσε 2.593 ψήφους.

Στο ΠΑΣΟΚ που αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του και κάποια στιγμή εξέλεγε βουλευτή, ο Λευτέρης Χαμαλίδης είναι πρώτος με 3.210 σταυρούς και ο Σταύρος Βαβίας πολύ κοντά του με 2.979 ψήφους.

 

Πηγή:evrosnews.gr

 

 

 

Related posts

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες και βροχόπτωση) στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου

editor

Διερεύνηση για τους τούρκικους αεροψεκασμούς με φυτοφάρμακα με επιπτώσεις στον Έβρο ξεκινά η Κομισιόν

editor

Ορεστιάδα: Σχολική εικαστική δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών

editor
25/04/2024 17:51