29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Δημοτική παράταξη “ΑΡΧΗ” για την Γενοκτονία των ποντίων

19 Μαίου – Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων 

Στεκόμαστε σήμερα αμίλητοι με βαριά καρδιά ενώπιον τους, αναγνωρίζοντας  τον ανείπωτο πόνο και την τραγωδία που έζησαν οι Πόντιοι αδελφοί μας στη γενοκτονία. Οι αδικίες που υπέστησαν δεν  λησμονιούνται και δεν  αγνοούνται.

Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση να ενισχύουμε την αποτίμηση και την αναγνώριση της ποντιακής γενοκτονίας, διασφαλίζοντας ότι η ιστορία αυτή δεν θα χαθεί ποτέ. 

Οφείλουμε να  προωθούμε την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, για να διασφαλίσουμε ότι η γενοκτονία των Ποντίων θα διατηρηθεί ανεξίτηλη ως μνήμη και θα γίνει μάθημα για τις επόμενες γενιές.

Είναι ευθύνη μας να προωθούμε  τον σεβασμό για την πολυπολιτισμικότητα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Να προάγουμε την κοινωνική συνοχή. Να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό και σεβαστό περιβάλλον, όπου κάθε άνθρωπος θα έχει τη δυνατότητα να ζει με αξιοπρέπεια και να διατηρεί την πολιτιστική του κληρονομιά.

Η γενοκτονία των Ποντίων είναι μια πληγή που πρέπει να θεραπεύσουμε μαζί. Να αγωνιζόμαστε μέχρι την καθολική της αναγνώριση από όλη την ανθρωπότητα.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μην επαναληφθεί ποτέ ξανά μια τέτοια τραγωδία. 

Κρατάμε  ζωντανή τη μνήμη αυτών   που θυσιάστηκαν τότε και εργαζόμαστε  για έναν κόσμο όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια η αλληλεγγύη και η ειρήνη θα είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής που ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας.

Related posts

Καβάλα-Ροδόπη: Συνελήφθησαν 3 διακινητές παράνομων μεταναστών

editor

Ιφιγένεια Κουτσουβέλη (CEO Founder της AXEL): Το fashion brand από τη Θεσσαλονίκη έγινε international success story

editor

Ξεκινά τη λειτουργία της η δημοτική βιβλιοθήκη στη Σαμοθράκη

editor
29/03/2024 15:09