28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία Τοπικά Νέα

Εγκατάσταση σταθμού γάλακτος στην Σιδυνή Ξάνθης εξαγόρασε η ΟΜΗΡΟΣ από τη ΔΕΛΤΑ

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ της οικογένειας Γιαννίτση ενισχύει το δίκτυο της ζώνης γάλακτος, προσθέτοντας ακόμα έναν υποσταθμό με τη συμφωνία εξαγοράς εγκαταστάσεων από τη ΔΕΛΤΑ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο σταθμός γάλακτος στη Συδινή Ξάνθης αφορά μία έκταση περίπου 7.500 τ.μ., στην οποία βρίσκονται βιομηχανικές κτιριακές εγκαταστάσεις 1.200 τ.μ., και εγκαταστάσεις βιολογικού εξοπλισμού καθώς και βιολογικού καθαρισμού. Επιπλέον, μπορεί να δεχθεί και να αποθηκεύσει 120 τόνους αιγοπρόβειου γάλακτος ημερησίως.

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ έχει προγραμματίσει επιπλέον επενδύσεις στον σταθμό για την ανανέωση και την αναβάθμιση του κτιριακού και μηχανολογικού εξοπλισμού, εξασφαλίζοντας να είναι όλα έτοιμα για τη νέα γαλακτοκομική σεζόν.

Ο νέος υποσταθμός στη Συδινή προστίθεται στο δίκτυο υποσταθμών της ΟΜΗΡΟΣ, που αριθμεί συνολικά έξι σε όλη την ελληνική επικράτεια, και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος και την αύξηση τη παραγωγής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στόχος της ΟΜΗΡΟΣ είναι να ενδυναμώνει συνεχώς τα σημεία δράσης της, λειτουργώντας πάντα με γνώμονα την παραγωγή άριστων ποιοτικά προϊόντων. Η ΟΜΗΡΟΣ εργάζεται συνεχώς προς την ανάπτυξη των υποσταθμών της τόσο σε αριθμητικό επίπεδο, ενισχύοντας έτσι τη δυναμική παρουσία της, όσο και σε ποιοτικό δημιουργώντας τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για αποθήκευση και διαχείριση του γάλακτος σε ημερήσια βάση.

Οι σταθμοί γάλακτος της ΟΜΗΡΟΣ, πλέον, θα χρησιμοποιούνται και από τη νέα θυγατρική της εταιρίας, την AGROLACT, η οποία δημιουργήθηκε με βασικό στόχο να καλύψει τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της ΟΜΗΡΟΣ, προμηθεύοντάς τους με υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας ζωοτροφές.

Related posts

Συνάντηση των Στρατιωτικών Ξάνθης με τον δήμαρχο της πόλης Ε. Τσέπελη

editor

Έβρος: Συνελήφθησαν 7 διακινητές με 45 μη νόμιμους μετανάστες

editor

ΔΕΗ: Στα 500 εκατ. ευρώ το πακέτο διάσωσης

admin
28/03/2024 19:24