24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αν. Δημοσχάκης: Η ανάπτυξη και θωράκιση του τριγώνου Ν. Ορεστιάδας αποτελεί εθνικό χρέος γιατί εκεί βρίσκεται η οχύρωση του Έβρου

“Η ΑΝΆΠΤΥΞΗ & ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Ν.ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ..ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΈΒΡΟΥ!!

ΑΝ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ Ο ΈΒΡΟΣ…ΘΑ ΚΑΤΑΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ!!”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΈΒΡΟΣ

– Η ανανέωση της Ελληνο-Βουλγαρικης Συμφωνίας για την διαχείριση υδάτινων όγκων και η ανάπτυξη και θωράκιση των χωριών και οικισμών του Βορείου Έβρου με την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών και υλοποίηση χρήσιμων έργων υποδομής, αποτέλεσαν τις θεματικές ενότητες της συνέντευξης που παραχώρησε (16/5) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, στον ρ/σ της Ν.Ορεστιάδας @Ράδιο Έβρος

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

– Αναγκαία καθίσταται η ανανέωση της ισχύουσας ελληνο-βουλγαρικής συμφωνίας, για την διοχέτευση ύδατος, η χρονική προθεσμία της οποίας εκπνέει το 2024!!
– Το θέμα θεωρείται μείζονος σημασίας για το αρδευτικό σύστημα του Β/Έβρου κι όχι μόνο, το οποίο βασίζεται και εξαρτάται από τις συγκεκριμένες ποσότητες ύδατος!
– Συνάμα, προτείνει την δημιουργία μίας εκπαιδευτικής βάσης, ενδεχομένως στρατιωτικού και διασυμμαχικού χαρακτήρα, στην καρδιά του Τριγώνου Ν.Ορεστιάδας, ενισχύοντας την ακριτική περιοχή!!
– Παράλληλα, η δημιουργία νέων σύγχρονων υποδομών στα συνοριακά σημεία Καστανέων και Κήπων θα θωρακίσουν οικονομικά και αναπτυξιακά τον Έβρο!!
– Προς αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει και η επαναλειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης Ν. Ορεστιάδας!
– Η ίδρυση Ευρωπαϊκής Κτηνιατρικής Σχολής στον Έβρο θα λειτουργήσει ως επιστημονικό ανάχωμα στις ζωονόσους που έρχονται από τη γειτονική Τουρκία & εξαπλώνονται στη συνέχεια σε όλη την Ευρώπη !!
– Παράλληλα, η υλοποίηση εμβληματικών έργων υποδομής, όπως το Φράγμα Μ. Δερείου, θα δώσουν σημαντική ώθηση στον πρωτογενή τομέα του Νομού ο οποίος συνιστά και τον κύριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής!!
– Κλείνοντας, τόνισε ότι διεκδικεί την μία ψήφο των Εβριτών προκειμένου να συνεχίσει να μάχεται για τον Έβρο, ο οποίος πρέπει να καταστεί απόρθητο φρούριο της Χώρας!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

Related posts

Κομοτηνή: Σε κρίσιμη κατάσταση 55χρονη – Την περιέλουσε με βενζίνη και τη έκαψε ο σύζυγός της

editor

«Ταξίδι μιας μεγάλη μέρας μέσα στη νύχτα» … στην Αλεξανδρούπολη

editor

Κλειστός ο κόμβος της Μάκρης από την Τετάρτη 14/4/2021

editor
24/04/2024 7:42