2 Δεκεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Το Ανώτατο Παράσημο της Ι.Μ Αλεξανδρουπόλεως απενεμήθη στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο

Το Ανώτατο Παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ο Σταυρός της Αγίας Γλυκερίας, απενεμήθη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.

Το Ανώτατο Παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ο Σταυρός της Αγίας Γλυκερίας, απενεμήθη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμο στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο ανήμερα της 103ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο Στρατηγός ο οποίος έδωσε το “παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αλεξανδρούπολης αναμένεται σήμερα Δευτέρα 15 Μαΐου να συνοδεύσει τον Ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προκειμένου να επιθεωρήσουν τον φράχτη του Έβρου.

Όσον αφορά την απονομή του μεταλλίου ο ίδιος δήλωσε: “Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την εξαιρετική τιμή η οποία κατά πρώτο και κύριο λόγο αφορά στον ίδιο τον θεσμό του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά ταυτόχρονα αντανακλά σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Φύλακες των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι εγγυώνται διαχρονικά την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και την ελευθερία της Πατρίδας μας, και το απέδειξαν έμπρακτα όταν πριν σχεδόν από τρεισήμισι χρόνια εδώ στον Έβρο, επιχειρήθηκε η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού ζητήματος από την Τουρκία.

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει πιο δυνατά εδώ στον ΕΒΡΟ, που δεν θα πέσει ποτέ εις τον αιώνα τον άπαντα.
Οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις εγγυώνται ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι ασφαλή.
Συγχαρητήρια σε όλους για την απόλυτη επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων.
Χρόνια Πολλά Αλεξανδρούπολη!”

Πηγή:e-evros.gr

Related posts

Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ΑΠΟΣΤΟΛΗ και Eurobank στηρίζουν τα νεογέννητα και τις οικογένειες τους

editor

Εκδήλωση του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Έβρου

editor

Επίσκεψη του νέου Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜ-Θ Κ.Δαδούδη, στον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο

editor
02/12/2023 16:50