29 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ορεστιάδα: Ξεκινούν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις των περιπόλων στους στρατιωτικούς του Έβρου

Τις επόμενες μέρες αρχίζει η καταβολή της αποζημίωσης των περιπόλων των στρατιωτικών που είχαν ξεκινήσει μετα τα επεισόδια του 2020. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη ψήφιση στη Βουλή σχετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων αυτών στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καταβάλλονταν μέχρι και το πρώτο εξάμηνο από την έναρξη τους.

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΑΜ-Θ Νίκος Παναγιωτίδης δήλωσε ικανοποιημένος στη ΕΡΤ Ορεστιάδας προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη περιπολία και ότι είναι κάτι που οι στρατιωτικοί το δικαιούνταν. Επισήμανε ακόμη ότι ο Έβρος δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική απόφαση και ότι μετα από επιστολές και πιέσεις αυτό επετεύχθη .

Η απόφαση αυτή θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2023 και οι δικαιούχοι στρατιωτικοί θα πάρουν αναδρομικά μικτή αποζημίωση που ανέρχεται στα 60 ευρώ την ημέρα, με εκτιμώμενο καθαρό ποσό τα 40 ευρώ.

Αναφορικά με τις επισημάνσεις που είχαν γίνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για τα ακατάλληλα στρατιωτικά οχήματα (οι λεγόμενες καναδέζες) τα οποία μετέφεραν προσωπικό για τις περιπολίες, ο κ.Παναγιωτίδης ανακοίνωσε ότι με απόφαση του διοικητή του Δ΄ ΣΣ τα οχήματα αυτά αποσύρονται από τις συγκεκριμένες αυτές περιπολίες ώστε να μην δημιουργηθούν δυσάρεστα γεγονότα.

Επιπροσθέτως επέρχεται δικαίωση σε όλους τους στρατιωτικούς για τις νυχτερινές αποζημιώσεις. Οι πρώτες αποφάσεις αφορούν τα έτη 2017 και 2018, ενώ τα ποσά θα πιστωθούν τις επόμενες μέρες και μάλιστα εντόκως, τονίζει ο κ. Παναγιωτίδης, όπως διατάσσουν ο δικαστικές αποφάσεις.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Related posts

Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα μείνει το “Αδαμάντιος Κοραής”

editor

Το Νοσοκομείο Ζώων Αθηνών αντιμετωπίζει, υποστηρίζει και παρακολουθεί κτηνιατρικά περιστατικά

editor

Στον “αέρα” ο Κόμβος της Εγνατίας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

editor
29/02/2024 20:29