5 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Αποτελεσµατικότητα στην πράξη: Επιστρέφουµε στους πολίτες της Αττικής 104.365.470 €

Γ. Πατούλης: «Εµείς δεν λέµε λόγια, κάνουµε έργα. Οι κ.κ. Δούρου και Σγουρός οφείλουν µια συγγνώµη, πρώτα στους πολίτες και µετά στη σηµερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής» 

Από χθες το πρωί έχει πιστωθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε λογαριασµό της Περιφέρειας Αττικής (µέσω του Περιφερειακού Ταµείου Ανάπτυξης Αττικής) το ποσό των 104.365.469,57 €, τα οποία είχαν δοθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, για την υλοποίηση της Α’ Φάσης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρµου.

Τα χρήµατα αυτά θα αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών των υπόλοιπων Δήµων της Αττικής, σε συνεργασία µε τους Δηµάρχους, αφού θα δοθούν για την υλοποίηση νέων έργων που έχουν ήδη ενταχθεί στο σχεδιασµό και το τεχνικό πρόγραµµα της Περιφέρειας.

Τα 7 θετικά σηµεία της επιστροφής των χρηµάτων. 

Πρόκειται για µια πολύ θετική εξέλιξη, αφού :

  1. Για πρώτη φορά στα χρονικά της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της ελληνικής αυτοδιοίκησης, επιστρέφει στα ταµεία ενός αυτοδιοικητικού οργανισµού ένα τόσο µεγάλο ποσό, που είχε δοθεί για την εκτέλεση ενός έργου.
  2. Με την «ένεση ρευστότητας» που πραγµατοποιήθηκε, ενισχύονται περαιτέρω σηµαντικά, τα ταµειακά διαθέσιµα της Περιφέρειας Αττικής και αναβαθµίζονται οι δυνατότητες της να υλοποιήσει απαραίτητα έργα, σε κάθε Δήµο του Λεκανοπεδίου. 
  3. Διαψεύδονται πανηγυρικά όσοι ισχυρίζονταν πρόσφατα µε δηµόσιες τοποθετήσεις τους εντός κι εκτός Περιφερειακού Συµβουλίου, ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας. Κανένας φορέας Κράτους δεν πιστώνει χρήµατα σε χρεοκοπηµένους οργανισµούς.
  4. Επιβεβαιώνεται η δηµόσια τοποθέτηση και η συνέπεια λόγων κι έργων του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, ο οποίος είχε δεσµευθεί πως τα χρήµατα αυτά θα επιστρέψουν στα ταµεία της Περιφέρειας, µετά την εξασφάλιση του συνόλου της χρηµατοδότησης του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρµου από ευρωπαϊκούς πόρους. Τοποθέτηση που είχαν εξαρχής αµφισβητήσει τόσο η κα Δούρου, όσο και ο κ. Σγουρός.
  5. Αποδεικνύεται για µια ακόµη φορά η αποτελεσµατικότητα της σηµερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και προσωπικά του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν τολµήσει οι διοικήσεις του χθες, να διεκδικήσουν αυτού του ύψους τη χρηµατοδότηση. Ούτε φυσικά είχαν δοθεί σε µια ελληνική περιφέρεια τόσα πολλά χρήµατα, για την εκτέλεση ενός και µόνου έργου. Η συγκεκριµένη εξέλιξη αποτελεί δικαίωση για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη και τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής. Όλοι µαζί σαν οµάδα εργάστηκαν συστηµατικά και ο ίδιος πέτυχε µετά από πολύµηνη, επίµονη και τεκµηριωµένη µε επαρκείς µελέτες διεκδίκηση, να εξασφαλιστεί από ευρωπαϊκούς πόρους ποσό ύψους 365 εκ. ευρώ, για την υλοποίηση αυτής της εµβληµατικής παρέµβασης, που αναδεικνύει το θαλάσσιο µέτωπο της Αττικής και δηµιουργεί ένα από τα µεγαλύτερα δηµόσια Μητροπολιτικά Πάρκα της Ευρώπης.
  6. Αναδεικνύεται µε εµφατικό τρόπο πόσα περισσότερα θα µπορούσε να εξασφαλίσει προς όφελος των πολιτών της Αττικής η σηµερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, αν δεν είχε να αντιµετωπίσει τις συνέπειες στην οµαλή λειτουργία των οργάνων διοίκησης της, από το καλπονοθευτικό σύστηµα της απλής αναλογικής, που υπονοµεύει την κυβερνησιµότητά της.
  7. Τα 104.365.470 € δεν είναι το µόνο ποσό που έχει επιστραφεί στα ταµεία της Περιφέρειας στη διάρκεια της θητείας της σηµερινής διοίκησης. Άλλα 16.577.206 € έχουν επιστραφεί, που αφορούν την εκτέλεση έργων όπως ο υποθαλάσσιος αγωγός ύδρευσης της Αίγινας, η εκτροπή του χειµάρρου της Αγίας Αικατερίνης και τη διευθέτηση του χειµάρρου Σούρες, η δια πλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών Θηβών στο τµήµα Μάνδρα- Οινόη, αντιπληµµυρικά έργα στο Δήµο Ν. Σµύρνης, κλπ. Ενώ εκκρεµεί η επιστροφή επιπλέον 16,8 εκ. € που αφορούν δαπάνες για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας και την αγορά µηχανολογικού εξοπλισµού για τα νοσοκοµεία της Αττικής.

Γ. Πατούλης : Η επιστροφή των χρηµάτων αποτελεί ηχηρό χαστούκι- απάντηση στα ψέµατα και τις συκοφαντίες των κ.κ. Δούρου και Σγουρού. 

Με αφορµή τη θετική εξέλιξη της επιστροφής των 104 εκ. ευρώ, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

« Από την πρώτη µέρα που αναλάβαµε τα καθήκοντά µας, κάνουµε πράξη την υπόσχεση που δώσαµε στους πολίτες . Η Αττική αλλάζει, µε έργα κι όχι µε λόγια. Με ειλικρίνεια κι αποτελεσµατικότητα κι όχι µε ψέµατα και συκοφαντίες. Με σχέδιο και όραµα κι όχι µε ψεύτικες υποσχέσεις, πάµε την Αττική, ακόµη πιο ψηλά.

Θέλω να ευχαριστήσω θερµά την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, καθώς και όλα τα στελέχη της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΠ – ΥΜΕΠΕΡΑΑ ( Υποδοµές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) για τη συνεργασία και τη στήριξή τους,  καθώς και όλα τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που συνέβαλαν καθοριστικά για αυτή την τόσο θετική εξέλιξη.

Η κα Δούρου και ο κ. Σγουρός οφείλουν µια συγγνώµη, πρώτα στους πολίτες που επιχείρησαν να παραπλανήσουν και µετά στη Διοίκηση της Περιφέρειας. Είµαστε βέβαιοι ότι δεν θα το κάνουν. Στην ηθική και πολιτική χρεοκοπία των αντιπάλων µας, απαντάµε µε πετυχηµένες διεκδικήσεις και µε πρωτοφανούς ύψους ευρωπαϊκές χρηµατοδοτήσεις, για έργα που ωφελούν όλους τους συµπολίτες µας.

Η σηµερινή Διοίκηση της Περιφέρειας απαντά µε έργο και µπορεί να εγγυηθεί ότι και τα επόµενα χρόνια, θα είναι περίοδος δηµιουργίας κι ανάπτυξης για όλους τους Δήµους του Λεκανοπεδίου 

Ενώνουµε δυνάµεις. Η Αττική κοιτά το µέλλον µε αισιοδοξία κι αυτοπεποίθηση. Δεν γυρίζουµε πίσω, προχωράµε µπροστά».

Related posts

Ξάνθη: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί και μία αλλοδαπή για λαθραία τσιγάρα

editor

Παρατείνεται το lockdown – Τι θα ισχύει έως τις 18 Ιανουαρίου

editor

Κορωνοϊός: 31 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα – 2.145 συνολικά

admin
05/03/2024 6:31