19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Το βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας στη Θράκη και ο ρόλος

Σοβαρό θέμα εγείρει με δηλώσεις του στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu ο νυν και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Eάν δεν αποδοκιμαστεί από την ηγεσία του κόμματος, τότε θα πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια συναλλαγής με το Τουρκικό Γενικό Προξενείο και τους τουρκικούς παρακρατικούς μηχανισμούς στη Θράκη προκειμένου να χειραγωγηθεί η μειονοτική ψήφος.

Το βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας στη Θράκη και ο ρόλος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ

Για μια ακόμη φορά κόμματα επιλέγουν πρόσωπα στα ψηφοδέλτια τους τα οποία έχουν συνδεθεί στενά τόσο με τους αυτοαποκαλούμενους μουφτήδες αλλά και με τον εκάστοτε τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν μαζική κατεύθυνση της μειονοτικής ψήφου στα ψηφοδέλτια τους. Τις τελευταίες εβδομάδες όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Ζεϊμπέκ αλλα και ο Μπαράν Μπουρχάν υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ επίσης στην Ξάνθη, αλλά και στην Ροδόπη η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Σιμπέλ Μουσταφάογλου και του ΣΥΡΙΖΑ  Φερχάντ Οζγκιούρ δίνουν διαπιστευτήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν την κατευθυνόμενη μειονοτική ψήφο.

Οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν Μπαράκ στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» με τον τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα και τον ψευδομουφτή

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος έχει έρθει σε ανοικτή αντιπαράθεση με το Τουρκικό Προξενείο δέχεται υπόγειο πόλεμο από τους άλλους συνυποψηφίους του και φυσικά από τους μηχανισμούς του τουρκικού παρακράτους.

Οι τελευταίες κινήσεις επιδιώκουν να προβάλουν τους υποψήφιους που έχουν τις «ευλογίες» της Άγκυρας και αποτελούν φυσικά έμμεση παρέμβαση της Τουρκίας στην εκλογική διαδικασία στην Ελλάδα όπου με τα δημοκοπικά δεδομένα, η κάθε ψήφος και η κάθε έδρα μπορεί να καθορίσει και να διαμορφώσει την κυβερνητική πλειοψηφία…

Ο Χ. Ζεϊμπέκ χθες με συνέντευξη του στο τουρκικό κρατικό Πρακτορείο Anadolu μιλώντας ως εκπρόσωπος του κόμματος του επιχειρεί να ανοίξει όλη την ατζέντα των ακραίων της μειονότητας, η οποία αποτελεί μέρος της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής εναντίον της χώρας μας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όλους τους τελευταίους μήνες φιγουράρει καθημερινά δίπλα στον αυτοαποκαλούμενο «εκλεγμένο» μουφτή Ξάνθης, αλλά και συνοδεύει τον τούρκο πρόξενο και κάθε τούρκο αξιωματούχο που επισκέπτεται την Θράκη κατηγορεί την κυβέρνηση της ΝΔ ότι επί της θητείας της «επιδεινώθηκε το καθεστώς της τουρκικής μειονότητας στην Θράκη» και ότι «απέτυχε στην υπόθεση «Δημοκρατία».

Ο κ. Ζεϊμπέκ επέκρινε την Ελλάδα ότι δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της «τουρκικής μειονότητας» αναφερόμενος στην δικαστική απαγόρευση της χρήσης του όρου «τουρκικός» στους τίτλους οργανώσεων και συλλόγων.

Ο κ. Ζειμπέκ ο οποίος πολύ συχνά συνοδεύει τούρκους αξιωματούχους στα γραφεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» εκφράζει την πεποίθηση του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας καλύτερη κατανόηση στα θέματα ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων θα χειριστεί το θέμα αυτό διαφορετικά» και ότι επιθυμεί την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν Μπαράκ υποδεχόμενοι τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Μ. Σεντόπ στην Θράκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να εφαρμοστούν. Θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Φέραμε αυτό το θέμα στο κοινοβούλιο όταν ήμασταν στην εξουσία, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε υποστήριξη από κανένα κόμμα. Πιστεύω ότι ένα κόμμα ευαίσθητο στα ανθρώπινα δικαιώματα θα προσεγγίσει αυτό το ζήτημα πολύ διαφορετικά. Αυτός ο νομικός αγώνας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε ιστορία φιδιού, είναι ένα γεγονός που δοκιμάζει και τη δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Ζεϊμπεκ σύμφωνα με την μειονοτική ιστοσελίδα milletnews.com.

Κατηγορώντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι στη διάρκεια της θητείας του «αυξήθηκε η πίεση στους Τουρκικούς Συλλόγους και στη μειονότητα», εκφράζει… παράπονο ότι τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο Ν. Ανδρουλάκης αγνόησαν την μειονότητα στις περιοδείες τους στην περιοχή.

Όμως ο κ. Ζεϊμπέκ σπεύδει να αναφερθεί και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις …και να υποσχεθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «υποστηρίζει τον διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δυο χωρών» και δηλώνει ότι το κόμμα του «θα εφαρμόσει μια διαφορετική εξωτερική πολιτική»(σ.σ έναντι της Τουρκίας).

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ζητήματος της αναγνώρισης «τουρκικής» εθνικής ταυτότητας πρόβαλλε ζήτημα προβλημάτων στην εκπαίδευση της τουρκικής» μειονότητας αλλά και στο θέμα των Μουφτήδων δηλώνοντας την αντίθεση του στον νόμο για τον εκσυγχρονισμό και λειτουργία των Μουφτειών. Επιχειρεί μάλιστα να δώσει και… ταξικό, «αριστερό» πρόσημο στην επιχειρηματολογία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί για τους λίγους και πλούσιους και αυτό πλήττει την φτωχή και κατά πλειοψηφία ασχολούμενη με τα αγροτικά ,μειονότητα.

Δυστυχώς, αυτή η πολιτική τακτική που όσο δεν αποδοκιμάζεται επισήμως από τα κόμματα στα οποία βρίσκουν πολιτική κάλυψη τέτοια στελέχη, οδηγεί στην πιο βάναυση παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, καθώς την καθιστούν «εργαλείο» στα χέρια του εκάστοτε τούρκου προξένου και τελικά εξυπηρετούν και υπηρετούν τον τούρκικο αναθεωρητισμό εις βάρος της Ελλάδας.

Πηγή: liberal

Related posts

Αλεξανδρούπολη: Πύλη για τα ουκρανικά σιτηρά μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας, μετά την στάση της Ρωσίας;

editor

Ερντογάν: «Ναι» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν η Ουάσινγκτον ανοίξει τον δρόμο για πώληση F-16

editor

Ο Μαλτέζος το νέο πρόσωπο στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

admin
19/04/2024 17:23