18 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 (ώρα 11:00), το εργαστήρι με τίτλο «Τη χάρη την καλύτερη την έχει το σαπούνι», για άτομα που πάσχουν από άνοια, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τη διαδικασία παραγωγής φυσικών χειροποίητων σαπουνιών και θα ενημερωθούν για την ευεργετική τους επίδρασή τους στην υγιεινή και φροντίδα του σώματος. Αξιοποιώντας ίνες μεταξιού και την ψυχρή μέθοδο, έναν παραδοσιακό τρόπο παρασκευής σαπουνιού, θα δημιουργήσουν το δικό τους σαπούνι.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι και τα υλικά είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

Related posts

O υποψήφιος δήμαρχος Σαμοθράκης Γιώργος Χανός : Δίνουμε τις λύσεις για το νησί μας

admin

Μενέντεζ: Η Αλεξανδρούπολη έχει γίνει η Σούδα του Βορρά και ένα σημαντικό ενεργειακό κέντρο

editor

Σύλληψη δύο ατόμων για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος

admin
18/07/2024 16:30