23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Τοπικά Νέα

Έβρος: Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία και τους 38 – Fake news και δικαίωση της Ελλάδας

-Το βίντεο υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου και κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία

-Όταν η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά… πρωταγωνιστούσε στις κατηγορίες κατά των αστυνομικών και στρατιωτικών στον Έβρο για αυτή την σκηνοθετημένη όπως αποδείχθηκε υπόθεση

Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news,  προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr.

Τοβίντεο υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου , όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία.
Στο εν λόγω απόσπασμα το νήμα πιάνεται από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία.
Από εκεί την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ,  βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο θα έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στην Γερμανία, επρόκειτο για και κατασκευασμένη υπόθεση.

Πηγή:evrosnews

 

Related posts

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 23χρονου αλλοδαπού για κλοπή

admin

Πώς η πυρκαγιά του Έβρου επηρεάζει την άγρια πανίδα του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς- Λευκίμης- Σουφλίου

editor

Αν παράγεις και εσύ προϊόντα στη Σαμοθράκη σου δίνεται η ευκαιρία να τα προβάλλεις στην εκπομπή της ΕΡΤ “Αλάτι της Γης”!

editor
23/02/2024 6:42