19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Περιβάλλον Τοπικά Νέα

Δήμαρχος Ξάνθης: Η ιδέα της Ανακύκλωσης, τρόπος ζωής για τους μικρούς μαθητές

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο επισκέφθηκε την Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Πολιτισμού και Παιδείας Ειρήνη Χαριτωνίδου, όπου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση», που διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη συμμετοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την αρωγή του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ).

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ενημέρωση των μαθητών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Συνολικά, έξι σχολεία -δύο από την Ξάνθη, δύο από την Ροδόπη και δύο από τον Έβρο, τα οποία επιλέχθηκαν από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στη δράση, που έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, μαθητών και δασκάλων, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ).

Εκτός από την διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο διαλογής στην πηγή, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών στον κίτρινο και μπλε κάδο, αντίστοιχα.

Την ιδέα της Ανακύκλωσης παρουσίασε ο διακεκριμένος Ολυμπιονίκης του βόλεϊ Βασίλης Κουρνέτας, σε συνεργασία με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης μιλώντας στους μαθητές ανέδειξε τον σπουδαίο ρόλο της εκπαίδευσης στο θέμα αυτό. «Είναι πολύ σημαντικό η ιδέα της ανακύκλωσης να γίνει τρόπος ζωής στους μικρούς, ιδιαίτερα, μαθητές, οι οποίοι θα είναι οι αυριανοί ευαισθητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων», τόνισε.

Related posts

Διδυμότειχο: Με 1,2 εκατ. € η Περιφέρεια ΑΜΘ χρηματοδοτεί την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων

editor

Πέντε διακινητές συνελήφθησαν μόνο στον Έβρο να μεταφέρουν λαθρομετανάστες

editor

«Καθαρό» το Μοναστήρι της Μάκρης από κορονοϊό – Κανένα θετικό κρούσμα

editor
19/04/2024 3:34