20 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ ΠΕ Έβρου ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Με στόχο την αρτιότερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και ετοιμότητα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ξεκίνησε την εισήγησή του κάνοντας αναφορά στη δασική πυρκαγιά της Δαδιάς που σημειώθηκε πέρυσι συγχαίροντας εκ νέου όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση και κατάσβεση αυτής. Ο κ. Πέτροβιτς επεσήμανε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει η βασική αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς και ζήτησε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος απόκρισης των εμπλεκομένων και η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών. Τόνισε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η επάρκεια στις δεξαμενές νερού και η πρόσβαση σε αυτές, ενώ ανέφερε ότι η εφαρμογή του Μητρώου μηχανημάτων έργου λειτούργησε καταλυτικά κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Δαδιάς για αυτό θα πρέπει να επικαιροποιείται τακτικά. Κλείνοντας ο κ. Πέτροβιτς έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη πραγματοποίησης ασκήσεων αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές, όπως πχ. άσκηση εκκένωσης οικισμών, ιδιαίτερα σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, υπογραμμίζοντας, επίσης, τη σπουδαιότητα διαρκούς επικαιροποίησης των Σχεδίων των εμπλεκόμενων.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε, επιπρόσθετα, η υποχρέωση των ιδιοκτητών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από χόρτα σύμφωνα με τη σχετική πυροσβεστική διάταξη, καθώς και η εφαρμογή και αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση, δασικές εκτάσεις και πάρκα, όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Έβρου εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σπύρος Κούτρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κουκουλομάτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας Αντώνιος Χαμαλίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου Αναστάσιος Λαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου Γιουσούφ Πίσκα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, της Διεύθυνσης Δασών, της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ, του ΕΚΑΒ, του ΟΣΕ, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, εθελοντικών ομάδων (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Παραρτήματα Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου), των κατασκηνώσεων, των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.

Related posts

Το μεγαλύτερο πλοίο που θα “δέσει” στο λιμάνι, το “ENDURANCE”, φτάνει Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη

editor

Κομοτηνή: Απάτη μέσω τηλεφώνου στοίχισε 123.000 ευρώ σε επιχειρηματία

editor

Κοινή δράση του Δήμου και του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

editor
20/04/2024 0:38