19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

6ο Παιδικό Φεστιβάλ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης «Math Art – Art Math: Ανακαλύπτω τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες»

Το Παιδικό Φεστιβάλ της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, επιστρέφει, για 6η συνεχή χρονιά, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες, που απευθύνεται στη σχολική κοινότητα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Απριλίου έως τις 11 Μαΐου 2023.

Αξιοποιώντας τις εικαστικές τέχνες και τα μαθηματικά, η φετινή διοργάνωση κινητοποιεί παιδιά και εκπαιδευτικούς 15 δημοτικών σχολείων, σε δραστηριότητες που στοχεύουν, να αποτελέσουν κίνητρο δημιουργικότητας και παραγωγής εικαστικών έργων παράλληλα με την ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης.

«Στην περιοχή μας επενδύουμε με την αγάπη που αξίζει σε έναν τόπο! Το Παιδικό Φεστιβάλ, αποτελεί θεσμό της Περιφερειακής Ενότητας που γεννήθηκε και έχει καθιερωθεί, κατά την θητεία μας. Με δεκάδες δράσεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά, που προωθούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Φέτος, στο 6ο Φεστιβάλ υποδεχόμαστε μαθητές των δημοτικών σχολείων της Ροδόπης, με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την καλλιτεχνική έκφραση με τα μαθηματικά.  Θέλουμε τα παιδιά μας να αναπνέουν πολιτισμό. Γι’ αυτό αναλαμβάνουμε και ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες που έχουν ως σκοπό την προαγωγή της  γνώσης και την επαφή τους με πολιτιστικές δραστηριότητες », δήλωσε ενόψει της διοργάνωσης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

6 ο Παιδικό Φεστιβάλ Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης « Math Art – Art Math : Ανακαλύπτω τα μαθηματικά στις εικαστικές τέχνες»

Στη Δημοτική Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη Κομοτηνής, από σήμερα έως τις 10 Μάϊου, θα εξελιχθούν, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις, εργαστήριο εικαστικών συνθέσεων σε φύλλα εργασίας που δημιουργήθηκαν ειδικά για τον σκοπό αυτό και εργαστήριο πηλού από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων». Επιπλέον, θεματικές δραστηριότητες θα υλοποιηθούν και στις σχολικές τάξεις, στη διάρκεια του προγράμματος.

Το Παιδικό Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με εκδήλωση, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την Πέμπτη 11 Μάϊου 2023, οπότε θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του αείμνηστου επιστήμονα, μαθηματικού και συγγραφέα, Αθανάσιου Λιπορδέζη. Κατά την εκδήλωση λήξης, θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από το εργαστήρι «Επί Σκηνής». Ακόμη, θα βραβευθούν ντόπιοι καλλιτέχνες για την προσφορά τους στη διάδοση των εικαστικών τεχνών, μαθητές που διακρίθηκαν σε εθνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς ενώ θα τιμηθούν, εκπαιδευτικοί και το παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Τέλος, για την ίδια ημέρα, προγραμματίστηκε έκθεση μαθητικών έργων στο φουαγιέ του Μεγάρου.

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα απονεμηθούν σε μαθήτριες, μαθητές και εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν στις δράσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ, διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων».

 

Related posts

Η Επιροπή Φορέων Τυχερού ζητά τη συνέχιση λειτουργίας του Ταχυδρομικού καταστήματος

editor

Στην ενεργειακή αναβάθμιση του εξοπλισμού όλων των αντλιοστασίων προχωρά ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών

editor

Διαδικασίες αξιοποίησης τουριστικών υποδομών, ύδρευσης και προμήθειας οχημάτων από το δήμο Μαρώνειας Σαπών

editor
19/04/2024 1:31