18 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε ΚΤΙΡΙΑ από τις πλημμύρες της 11ης Ιουνίου 2022

Παρακαλούνται οι κάτοικοι του Δήμου Ορεστιάδας οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές κτιρίων (οικίες και βοηθητικοί ή αποθηκευτικοί χώροι) τα οποία υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της 11ης Ιουνίου 2022 και επιθυμούν τον έλεγχο και την έκδοση έκθεσης αυτοψίας για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την επισκευή ή ανακατασκευή του κτιρίου τους, να υποβάλλουν Αίτημα με συστημένη επιστολή προς την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Βορείου Ελλάδος – Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – ΒΕ , (Ταχ. Δ/νση : Ναυαρίνου 28 Τ.Κ.: 551 31 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Τηλέφωνα : 2310-428448, 2310-421585 e-mail : daefkbe@ggde.gr)  μέχρι 12-07-2023 συνοδευόμενο από Τίτλο ιδιοκτησίας, οδοιπορικό σκαρίφημα και φωτογραφίες του πληγέντος κτιρίου. Οι φωτογραφίες θα φέρουν το όνομα και την υπογραφή του ιδιοκτήτη.

Η Στεγαστική Συνδρομή στους τελικούς δικαιούχους συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από τη Δ.Α.Ε.Φ.Κ. και 40% Άτοκο Δάνειο από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Δικαίωμα υποβολής δικαιολογητικών έχουν οι κάτοικοι των κοινοτήτων που οριοθετήθηκαν ως πλημμυρόπληκτες (ΦΕΚ 2455/Β΄/12-04-2023) ήτοι:

  • Δημοτικές Κοινότητες Βάλτου, Νεοχωρίου και Ορεστιάδας της Δημοτικής Ενότητας Ορεστιάδας.
  • Δημοτικές Κοινότητες Ζώνης, Κυπρίνου και Φυλακίου της Δημοτικής Ενότητας Κυπρίνου.
  • Δημοτικές Κοινότητες Ελαίας και Κομάρων της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου.

Το παρόν Δελτίο, η απόφαση οριοθέτησης των πλημμυρόπληκτων περιοχών καθώς και το έντυπο της Αίτησης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ   Μαυρίδης Βασίλειος

Related posts

Την διακοπή χρηματοδότησης του έργου αποκατάστασης του Βαλιδέ τζαμί ζήτησε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

editor

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) Ορεστιάδας

admin

Κομοτηνή: Σύλληψη ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

editor
18/04/2024 22:40