19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αδελφοποίηση Πόλης Roman με Δήμο Σαμοθράκης

Το Σάββατο 15 Απριλίου 2023 ,επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση την πόλης Roman της κομητείας Neamț της Ρουμανίας με το Δήμο Σαμοθράκης!

Τον Δήμο Roman εκπροσώπησε αντιπροσωπεία της περιοχής, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο ,Κ. Leonard Achiriloaei ,τον Βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, Κ. Laurențiu Dan Leoreanu, καθώς και από εκπρόσωπο της Ελληνικής Ομογένειας της πόλης Roman, Κ. Dan Dimitriu.

Την τελετή παρακολούθησε δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης και κατέγραψε το TVR 1 ,ώστε θα μεταδοθεί στο εθνικό κανάλι της γείτονος χώρας.

Τα έγγραφα της αδελφοποίησης, τα οποία υπεγράφησαν από τους δυο Δημάρχους, ήταν τρίγλωσσα
Ελληνικά ,Ρουμανικά και Αγγλικά!

Τα αντίστοιχα έγγραφα υπεγράφησαν στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο τον Νοέμβριο του 2022!
Ο Κ. Leonard Achiriloaei επέδωσε επίσημη πρόσκληση φιλοξενίας στο Δήμαρχο Κ. Γαλατούμο, ώστε αντιπροσωπεία του Δήμου μας να επισκεφτεί την Αδελφή Πόλη τον Μάιο!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαδικασία της αδελφοποίησης ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019 με τη συμβολή του Κ. Zisopol βουλευτή του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, τη βοήθεια του Κ. Σταφυλάκη Διευθυντή του ΕΟΤ Ρουμανίας και της Προέδρου του ΔΣ κ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ.

Ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου και αντιπροσωπείας στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο, όπου και υπεγράφη έγγραφο φιλίας με την Ελληνική Ομογένεια, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν μέσω του Κ. Zisopol επαφές με το Δήμο Roman, ώστε να ισχυροποιηθεί ο δεσμός μας με την Ρουμανία με σκοπό την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Οι δυο Δήμαρχοι αντάλλαξαν αμοιβαίες υποσχέσεις και δεσμεύσεις, ενώ τονίστηκε ότι και οι δυο πλευρές ευελπιστούν σε μια διαχρονική και επιτυχημένη αδελφοποίηση και πορεία, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.

Στην τελετή προσκλήθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι και δημότες!

Σε ένα κόσμο που διαρκώς αλλάζει, η σηματοδότηση της αδελφοποίησης σε Δημοτικό επίπεδο, με περιοχές που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες τις Ευρώπης, υποδηλώνει αμοιβαία υποστήριξη σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος!

Related posts

Ευχές για το 2024 από την ΑΡΧΗ!

editor

Καβάλα: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών

editor

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ κοντά στη Σάμο – Αισθητός και στην Αθήνα

editor
19/04/2024 8:42