28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συνέδριο για την ανάδειξη της Καβάλας ως θρησκευτικού προορισμού σχεδιάζει η Περιφέρεια ΑΜΘ – Συνάντηση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου με τον Μητροπολίτη Στέφανο

Συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Καβάλα.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη διοργάνωση ενός συνεδρίου θρησκευτικού τουρισμού στην Καβάλα, μαζί με την τοπική Μητρόπολη, το οποίο θα έχει ως στόχο την ανάδειξη των μνημείων και των τοποθεσιών που συνδέονται με τα βήματα του Απόστολου Παύλου στην περιοχή. Ως χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου εξετάστηκε να είναι το έτος 2024, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης.

Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε, ήδη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, να διοργανωθεί ένα προσυνέδριο που θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης μια σειρά από παρεμβάσεις και έργα που έχει ανάγκη η τοπική Μητρόπολη και τα οποία θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της Καβάλας ως προορισμού θρησκευτικού τουρισμού:

  • Λειτουργία εκκλησιαστικού μουσείου στην Καβάλα
  • Συντήρηση του συνεδριακού κέντρου της Λυδίας
  • Εργασίες συντήρησης του ναού Αγίου Νικολάου

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών κ. Χρήστος Γάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων κ. Αρχέλαος Γρανάς, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, ιερείς και συνεργάτες της Μητρόπολης Φιλίππων.

24102022

Το συνέδριο για την ανάδειξη της σχέσης της Καβάλας με τον Απόστολο Παύλο εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό της Διοίκησης της Περιφέρειας για την συνολική ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε συνεννόηση και συνεργασία με τις τοπικές Μητροπόλεις.

Related posts

Πρόσκληση  4ης συνεδρίασης  Περιφερειακού Συμβουλίου Α. Μ. Θ.

admin

30 προσλήψεις στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου

admin

Επίσκεψη Γ. Βαρουφάκη στο Επιμελητήριο Καβάλας

editor
28/03/2024 14:27