2 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος Τοπικά Νέα

Νέο καράβι ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης για την αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία

Ένα ακόμη μεγάλο μεταγωγικό πλοίο των ΗΠΑ αναμένεται να δέσει τον επόμενο μήνα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο θα βρίσκεται φορτωμένο στρατιωτικό υλικό με κατεύθυνση προς τη μεθόριο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το «ARC INTEGRITY» θα καταφθάσει στο ακριτικό λιμάνι στις 12 Μάη. Το πλοίο θα φορτώσει στρατιωτικό υλικό από τα λιμάνια του Τσάρλστον της Ν. Καρολίνα και της Νταντάλκ της Βαλτιμόρης στις 24 και 26 Απρίλη αντίστοιχα, και αφού σταματήσει πρώτα στις 10 Μάη στο λιμάνι του Μπαρ στο Μαυροβούνιο θα κατευθυνθεί προς την Αλεξανδρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το ίδιο πλοίο, χωρητικότητας 30.000 DWT, μεταφέρθηκαν τον Φλεβάρη μεταξύ άλλων από το Τσάρλστον 60 οχήματα μάχης «Bradley» στη Γερμανία με τελικό προορισμό την Ουκρανία ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας ύψους 2,64 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις ΗΠΑ προς τη κυβέρνηση του Κιέβου.

Related posts

Στ. Καλαφάτης: Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι και θα είναι απαραβίαστα

editor

Στα “άδυτα” του Κινητού Επιχειρησιακού Κέντρου “Όλυμπος” της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Λουτρά (video)

editor

Έμπρακτη υποστήριξη της ΠΑΜΘ – ΠΕ Ροδόπης και του Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Τσαλικίδη στους αλιείς και το αλιευτικό καταφύγιο Ιμέρου

editor
02/06/2023 14:11