24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Τώρα θυμήθηκαν το Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια οι γυρολόγοι της πολιτικής… Εγώ, δεν το ξέχασα ποτέ, γιατί είμαι δεξιά!

Όταν ακούω περί «ακροδεξιάς Λατινοπούλου», χαμογελώ και προσπερνώ!

H Αφροδίτη Λατινοπούλου με το κόμμα της «ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ», πιστεύει ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα ξεχωρίσει και μετά θα έρθει και ο μεγάλος στόχος, ο οποίος είναι, όπως λέει σαν τη Μελόνι, να «αρχίσει να ενώνει το χώρο». «Όμως ένα βήμα τη φορά και σε στέρεες βάσεις. Ξέρετε ο δύσκολος δρόμος είναι ο ανηφορικός και της επιμονής. Αλλά μόνο με αυτόν το δρόμο πας μακριά», λέει μιλώντας αποκλειστικά στην «ΤΡ».

Όσον αφορά τον επεισοδιακό «χωρισμό» της με τον Κων. Μπογδάνο υποστηρίζει ότι «όταν ξεκινάς μία συνεργασία, ακόμα και αν αυτή είναι ένα αναγκαίο κακό, όπως ήταν αυτή με τον κ. Μπογδάνο υπάρχει κάτι που λέγεται ‘’λόγος τιμής’’. Δυστυχώς λίγοι άντρες τον τιμούν σήμερα και ο κ. Μπογδάνος δεν ήταν ένας από αυτούς». Ολόκληρη η συνέντευξη της Αφροδίτης Λατινοπούλου:

Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 21/5 η Αφροδίτη Λατινοπούλου διεκδικεί την ψήφο των Ελλήνων πολιτών με σύνθημά της Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια και οικονομική ελευθερία.

Πατρίδα – Θρησκεία – Οικογένεια γιατί στην αγάπη των Ελλήνων Πολιτών για την Πατρίδα μας, την Θρησκεία μας και την Οικογένεια μας στηρίχτηκε το σύγχρονο Ελληνικό κράτος. Είναι οι βασικοί πυλώνες του Έθνους μας. Και δυστυχώς και οι τρεις πολεμούνται λυσσαλέα, τόσο από εσωτερικούς εχθρούς όσο και από εξωτερικούς.

Η δε οικονομική ελευθερία είναι απαραίτητη για να ξυπνήσει οικονομικά η χώρα μας. Είναι ντροπή στην οικονομία και τις επενδύσεις να τα πηγαίνουν εκατό φορές καλύτερα χώρες όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία κ.ο.κ. Άμεση μείωση των φόρων, προσέλκυση καθαρών επενδύσεων και όχι άλλους κρατικοδίατους “νταβατζήδες’’ που λειτουργούν ξεκάθαρα σε βάρος της υγιούς ανάπτυξης.

Με επεισοδιακό τρόπο πριν από λίγες εβδομάδες διαχωρίσατε τους δρόμους σας με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος προσχώρησε στο κόμμα του κυρίου Εμφιετζόγλου και εσείς προχωρήσατε μόνη σας δημιουργώντας το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ-ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. Γιατί συνέβη αυτό;

Ξέρετε κάτι; Όταν ξεκινάς μία συνεργασία, ακόμα και αν αυτή είναι ένα αναγκαίο κακό, όπως ήταν αυτή με τον κ. Μπογδάνο υπάρχει κάτι που λέγεται “λόγος τιμής’’. Δυστυχώς λίγοι άντρες τον τιμούν σήμερα και ο κ. Μπογδάνος δεν ήταν ένας από αυτούς. Με μία τύπου κακή θεατρική παράσταση και ένα “πραξικόπημα’’ σε μια στημένη τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε με την παρέα του που την βάφτισε οργανωτικό -φανταστείτε διευθυντή του κόμματος έχει βάλει τον μετακλητό του επιστημονικό συνεργάτη- γραμματέας δεν υπάρχει και συνέδριο αρνήθηκε να κάνει παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου, να προσχωρήσει στο κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου γιατί προφανώς δεν πίστευε αρκετά στο κοινό μας εγχείρημα αλλά ίσως και για βιοποριστικούς λόγους όπως μου έχουν μεταφέρει. Ειλικρινά δεν μπορώ να ξέρω 100% για ποιους λόγους αποφάσισε την πολιτική του αυτοκτονία, ούτε με ενδιαφέρει κιόλας. Όμως είμαι πολύ χαρούμενη γιατί με το που έφυγε, η δυναμική της ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ εκτινάχτηκε στα ύψη. Ίσως γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει την αυθεντικότητα στις προθέσεις κάποιου όπως ακριβώς αντιλαμβάνεται και τον οπορτουνιστή και καιροσκόπο.

Το κόμμα ΠΑΤΡΙΔΑ -ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ το δημιούργησα γιατί και την προηγούμενη προσπάθεια την είχα χτίσει από την αρχή. Εγώ βρήκα το όνομα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., εγώ βρήκα το σήμα, εγώ έγραψα τους περισσότερους υποψηφίους αλλά και μέλη, εγώ έφτιαξα το site www.patrida.net. Κάτι που φάνηκε άλλωστε γιατί το 50% των υποψηφίων αλλά και το 90% των μελών με ακολούθησε και με τιμάει και με την παρουσία του αλλά κυρίως με την εμπιστοσύνη του. Πάντως, για να μην ‘’χωρίσουν’’ άσχημα πολιτικά οι δρόμοι μας, είχα προτείνει στον κ. Μπογδάνο να πάρει τον πολιτικό φορέα που είχε ιδρύσει μόνος του προ ολίγων μηνών, την Εθνική Συμφωνία –που με αυτή πήγε στους κ. Τζήμερο και Κρανιδιώτη– και με αυτούς ‘‘σκοτώθηκε’’, και να πάει μαζί με τα φιλαράκια του και όσους τον πιστεύανε στον κ. Εμφιετζόγλου, χωρίς να ανοίξει μύτη.

Όμως αρνήθηκε να μου αφήσει την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. που είχα κυριολεκτικά ματώσει για να τη στήσω όπως εξήγησα πιο πάνω. Παρ’ όλ’ αυτά δεν με άκουσε και η συνέχεια είναι ιστορία πλέον.

Υπάρχει τόσος χώρος δεξιά της ΝΔ για την είσοδο στη Βουλή τόσων πολλών κομμάτων; Δε θεωρείτε ότι αποδυναμώνεται έτσι και η ΝΔ και λειτουργείτε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ;

«Όχι, δεν υπάρχει. O κατακερματισμός σε πολλά κόμματα ή κομματίδια είναι η μεγαλύτερη πληγή του χώρου. Από την άλλη για μένα ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Δεν γίνεται να συμπράξω σε ευκαιριακές συνεργασίες με ανθρώπους που δεν τους τιμώ και έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει στο παρελθόν απλά και μόνο για να γίνουμε χίλια κομμάτια μετεκλογικά. Σε σαθρές βάσεις δεν χτίζεις ποτέ στέρεο οικοδόμημα. Οπότε ευελπιστώ να ξεχωρίσει η ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στις εκλογές στις 21 Μαΐου και μετά σιγά σιγά να αρχίσω να ενώνω το χώρο όπως ακριβώς έκανε και η Μελόνι. Όμως ένα βήμα τη φορά και σε στέρεες βάσεις. Ξέρετε ο δύσκολος δρόμος είναι ο ανηφορικός και της επιμονής. Αλλά μόνο με αυτόν το δρόμο πας μακριά. Αυτά μου μάθανε οι γονείς μου και οι δάσκαλοί μου και μόνο αυτός ο δρομος υπάρχει για μένα. Πολιτικός ‘’Αλεξιπτωστής’’ και οπορτουνιστής δεν υπήρξα ούτε θα υπάρξω ποτέ στη ζωή μου.

Όσο για το δεύτερο ερώτημά σας είναι κίβδηλο. Δεν γίνεται κάθε φορά ο Έλληνας να καλείται να ψηφίσει τον λιγότερο άχρηστο. 40 χρόνια ψηφίζει με αυτόν τον τρόπο. Που μας οδήγησε αυτό; Στην σημερινή άθλια πολιτικοοικονομική κατάσταση. Δηλαδή πρώτο κόμμα να είναι η αποχή με διαφορά και η πολιτική με ήτα αλλά και με όμικρον γιώτα να είναι πλήρως ανυπόληπτη/οι. Η Ν.Δ. μετά λύπης μου το λέω, αποδείχτηκε ένας μπλε ΣΥΡΙΖΑ, ένα πασοκοποτάμι με μπλε και πράσινους κόκους σε άπειρα ζητήματα. Αγκάλιασε την πολιτική ορθότητα, τους επαγγελματίες δικαιωματιστές αλλά και τους λαθρομετανάστες, ενώ δεν έκανε την παραμικρή διαρθρωτική αλλαγή στο βαθύ κράτος. Τίποτα, μια τετραετία χαμένη. Την ίδια ώρα έκανε ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, ρεκόρ μετακλητών, αύξηση δημοσίου χρέους και είχε και την πρωτοτυπία να ψηφίζει νόμους που δεν εφαρμόζει η ίδια ως κυβέρνηση! Π.χ. το νόμο για τις πορείες, το νόμο, το συνδικαλιστικό για την προκήρυξη απεργιών, το νόμο για το ελάχιστο προσωπικό στα ΜΜΜ στις απεργίες , την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τόσα άλλα. Θλίψη πραγματική.

Άρα, αν η διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ μειωθεί το 2023 σε σχέση με το 2019 αποκλειστικά υπεύθυνο θα είναι το πασοκοποιημένο Μαξίμου και ο νυν Πρωθυπουργός. ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ».

Τι θα κάνει το κόμμα σας για την Παιδεία;

Αναδιάρθρωση, σοβαρή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με επιβράβευση των καλύτερων αλλά και ποινές σε αυτούς που δεν πέρασαν με επάρκεια την αξιολόγηση, χρηματοδότηση των δημοσίων σχολείων ανάλογα με τις επιτυχίες τους στις Πανελλήνιες όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, δυνάμωμα των πρότυπων σχολικών μονάδων και φυσικά είμαστε υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Δεν είναι κρίμα η αδελφή μας χώρα η Κύπρος να έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια που βοηθάνε τόσο το ΑΕΠ της χώρας της, όπως έχει και η Βουλγαρία και η Ρουμανία και τόσες άλλες χώρες και εμείς να ξοδεύομαι εκατομμύρια ευρώ σε χώρες του εξωτερικού σε συνάλλαγμα για να σπουδάζουν πολλά Ελληνόπουλα που δεν θέλουν να πάνε στο δημόσιο πανεπιστήμιο και να χάνονται όλα αυτά τα χρήματα αντί να κερδίζουμε από αυτό;

Τι θα κάνετε για την Υγεία;

Όπως και στην Παιδεία, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η αξιολόγηση όλου του ιατρικού προσωπικού. Επίσης, θα κοιτάξουμε κάθε μεγάλη πόλη στη χώρα να έχει το δικό της νοσοκομείο αληθινά στελεχωμένο και όχι μόνο να υπάρχει ως ‘‘ντουβάρι’’ που στέκεται με μία ταμπέλα απ έξω και από μέσα να μην υπάρχει τίποτα. Ούτε προσωπικό, ούτε μηχανήματα. Για όλους τους Έλληνες πολίτες τα πάντα θα είναι δωρεάν, όχι όμως για τους λαθρομετανάστες και τους έχοντες πάρει άσυλο. Εκεί θα υπάρξει τιμοκατάλογος και στα εξωτερικά ιατρεία και φυσικά στα χειρουγεία. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνεται συνέχεια ο συνεπής Έλληνας φορολογούμενος πολίτης για να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι αυτοί που εχουν κουβαληθεί με το έτσι θέλω στην Πατρίδα μας. Τέλος θα είμαστε αμείλικτοι στα θέματα διαφθοράς τόσο του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού όσο και όσων στελεχώνουν τη διοίκηση του νοσοκομείου. Πρώτη φορά πιάνονται να χρηματίζονται; Ένα χρόνο παύση από τα καθήκοντά τους χωρίς αποδοχές. Δεύτερη φορά; Απόλυση χωρίς αποζημίωση και οι ιατροί και οι νοσηλευτές θα χάνουν και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική και για την ασφάλεια του κράτους;

Προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής είναι η διακήρυξη της ελληνικής Ζώνης Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης (ΑΟΖ) καθόλη την επικράτεια και στα πλήρη όρια που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο. Επέκταση των ελληνικών εθνικών χωρικών υδάτων και του εθνικού εναέριου χώρου εντός των ορίων που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο. Απόλυτη απόρριψη κάθε αιτήματος ή συζήτησης περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νήσων, ή οποιουδήποτε άλλου τμήματος της ελληνικής επικράτειας. Διακήρυξη δόγματος γενικευμένου πολέμου έναντι του τουρκικού “casus belli”. Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει επισήμως, ότι οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσής της εναντίον της Ελλάδος, σε όσο περιορισμένη κλίμακα και αν αυτή εκδηλωθεί, θα απαντηθεί από την ελληνική πλευρά με την πλήρη ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας ενατίον της Τουρκίας στο σύνολό της.

Σχετικά με τους άξονες της ελληνικής αμυντικής πολιτικής διαμορφώνονται ως εξής: Η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με τα πλέον κατάλληλα, σύγχρονα και αποτελεσματικά συστήματα διεθνώς αποτελεί διαρκή και υψηλή προτεραιότητα. Συγχρόνως, κάθε κίνητρο πρέπει να δοθεί για την εκ νέου ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Η αποτελεσματικότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, καθορίζεται μεν από τα υλικά τους μέσα, εξαρτάται όμως πρώτα και κύρια από το έμψυχο δυναμικό. Στον τομέα αυτόν, είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν εκ νέου μισθολογικά οι Αξιωματικοί με τον προσήκοντα τρόπο. Οι Έφεδροι και οι Εθνοφύλακες είναι ανάγκη να κινητοποιηθούν και να δραστηριοποιηθούν σε όλη την επικράτεια υπό τον γενικό συντονισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κάθε νομός της χώρας πρέπει να διαθέτει οργανωμένες μονάδες Εθνοφυλακής. Μάλιστα, η αποτελεσματικότερή τους αξιοποίηση οφείλει να περιλαμβάνει τακτική συνεκπαίδευση με τα μόνιμα στελέχη και τους στρατεύσιμους.

Πριν και πάνω από όλα, οφείλει να θωρακιστεί η δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, να κάνουν σωστά και δίχως δισταγμό τη δουλειά τους. Οι σαφείς και ξεκάθαροι κανόνες εμπλοκής, που θα διασφαλίζουν το ελεύθερο κάθε στελέχους να πράττει το καθήκον του χωρίς τον φόβο ή την ανησυχία ότι θα τιμωρηθεί για αυτό, είναι απαραίτητοι.

Πού εντοπίζετε το μεγαλύτερο πρόβλημα των κυβερνήσεων την τελευταία εικοσαετία;

Είναι πολλοί οι λόγοι. Οι μεγαλύτεροι είναι πρώτον η ασυνέπεια (προεκλογικών) λόγων και (κυβερνητικών) πράξεων. Η μέρα με τη νύχτα απ’ όλους όσοι κυβέρνησαν. Άλλα λέμε για να υφαρπάξουμε την ψήφο των πολιτών και άλλα κάνουμε με το που εκλεγούμε. Δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση έκανε ακριβώς το ίδιο. Δεύτερον, τεράστια διαφθορά πολιτικών και ο υπερβολικά γρήγορος πλουτισμός αρκετών από αυτούς. Ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε, αλλά και οι πέτρες το γνωρίζουν αυτό στην Ελλάδα. Το πόθεν έσχες είναι κυριολεκτικά για γέλια με τον τρόπο που εφαρμόζεται στη χώρα μας. Τρίτον, η έλλειψη ‘’τσίπας’’ και φιλότιμου. Δηλαδή η κα Δούρου και ο κος Καραμανλής με τόσους νεκρούς στον τομέα ευθύνης τους δεν ντρέπονται να είναι ξανά υποψήφιοι και τα κόμματά τους να συναινούν σε αυτό; Ρητορικό βέβαια το ερώτημα. Τέταρτον και από τα πιο σημαντικά η κυβερνητική -διαχρονικά- ατολμία υπό το φόβο του πολιτικού κόστους. Έτσι διαχρονικά υπερασπιζόμαστε σχεδόν αποκλειστικά δύο τεράστια εκλογικά κοινά. Τους συνταξιούχους που πλέον είναι κοντά στα 3.000.000 και όσους σιτίζονται από το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτό όμως το κάνουν σε βάρος την σημερινή νέας γενιάς. Αυτή που εκπροσωπώ αλλά κυρίως σε βάρος των παιδιών μας και των επόμενων γενιών που έρχονται. Γι αυτό οι νέοι σε ποσοστό άνω του 75% δεν προσέρχονται στις κάλπες.

Σας έχουν χαρακτηρίσει πάρα πολλές φορές ακροδεξιά. Τι απαντάτε στους επικριτές σας;

Δεν χρειάζεται να απαντήσω εγώ. Απαντάει ο κόσμος σε όλη την Ε.Ε. αλλά και την Αμερική. Όποιος διαφωνεί με την τρέλα της πολιτικής ορθότητας και τον άκρατο διακαιωματισμό, αυτόματα, οι αριστερούληδες (και εντός της Ν.Δ. φυσικά που πλέον έχει καταντήσει καθαρά κεντροαριστερό κόμμα) προσπαθούν να τον βαφτίσουν ‘’φασίστα’’ και ‘’ακροδεξιό’’.

Όμως οι λαοί της Ευρώπης έχουν ξυπνήσει για τα καλά και όσους τα λένε αυτά καθώς και τα παπαγαλάκια τους, τούς γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Γι’ αυτό και θριαμβεύουν οι Ορμπάν, Μελόνι, Λεπέν και σιγά σιγά θα έρθει αυτό και στην Ελλάδα φυσικά. Οπότε όταν τα ακούω αυτά περί ακροδεξιάς Λατινοπούλου, χαμογελώ και προσπερνώ.

Γιατί να ψηφίσει κάποιος εσάς και όχι κάποιο άλλο κόμμα που ευαγγελίζεται επίσης την αγάπη για την πατρίδα?

Ξέρετε γιατί; Γιατί οι γονείς μου από πολύ μικρή μου έμαθαν ένα πράγμα. Σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά το ποιος είναι αυτός που το λέει. Και είχαν απόλυτο δίκιο. Ε, το ίδιο ακριβώς ισχύει για κάθε σημερινό ‘‘δεξιό’’ κόμμα. Σημασία δεν έχει τι λέει το χ, ψ, ω κόμμα αλλά τι είναι αυτοί που τα εκπροσωπούν. Για παράδειγμα, σήμερα ανακαλύψανε πως είναι δεξιοί ενώ χρόνια τώρα μας το παίζανε φιλελεύθεροι; Έχουν γυρίσει τριανταδύο κόμματα και τώρα θυμήθηκαν το Πατρίδα Θρησκεία Οικογένεια; Κάνουν συνεργασίας ευκαιρίας και ετερόκλητες λυκοσυμμαχίες με μόνον σκοπό μια βο(υ)λευτική καρέκλα; Ε αυτούς προσπεράστε τους.

Εμείς στην ΠΑΤΡΙΔΑ με αυτό το σύνθημα μεγαλώσαμε, σπουδάσαμε, και το ενστερνιστήκαμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας. Γιατί τα πιστεύουμε όλα αυτά. Δεν τα χρησιμοποιούμε για να υποκλέψουμε ψηφαλάκια. Και αυτό ο κόσμος το ξέρει. Και γι’ αυτό πιστεύω βαθιά πως η ΠΑΤΡΙΔΑ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ θα είναι η μεγάλη έκπληξη αυτών των εκλογών.

Related posts

Ανδρέας Κατσανιώτης: Θα αποτρέψουμε κάθε επιβουλή της εθνικής μας κυριαρχίας

editor

Αλεξανδρούπολη: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της παράταξης Πόλη και Πολίτες

editor

Ο Economist προβλέπει βαριά ήττα ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις κάλπες

admin
24/04/2024 14:16