19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική Τοπικά Νέα

Αν. Δημοσχάκης: Η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού στον ν. Έβρου δίνει πλεονέκτημα στην ακριτική περιοχή και στέλνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες!

Συνέντευξη στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα” στην ΒΕΡΓΙΝΑ TV με τον Στέργιο Καλόγηρο!!

Στην συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας Αν. Δημοσχάκης στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα” στην ΒΕΡΓΙΝΑ TV μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι:

– Παρουσία του Πρωθυπουργού υπογράφτηκε η συμφωνία, με την κοινοπραξία που θα προβεί στην επέκταση κατά 35χλμ του αποτρεπτικού εμποδίου στον Έβρο, που κρίνεται απολύτως απαραίτητο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή.
– Οι προδιαγραφές κατασκευής (ύψος, θεμέλια) του αποτρεπτικού εμποδίου είναι κατάλληλες προκειμένου αυτό να είναι ανθεκτικό στα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία πλήττουν συχνά την περιοχή.
– Επί αρχηγίας του στην Ελληνική Αστυνομία, είχαν ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες εξειδικευμένα στελέχη του Σώματος προκειμένου να μελετήσουν και να ενημερωθούν για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Ν.Μεξικό και να μεταφέρουν την τεχνογνωσία στην Ελλάδα.
– Στην κοίτη του ποταμού Έβρου εφαρμόζεται η πλωτή αστυνόμευση, καθώς η συνοριογραμμή είναι εντός της κοίτης αυτού, ενώ για τον σκοπό αυτό ιδρύθηκαν δυο (2) Αστυνομικοί Σταθμοί Πλωτής Αστυνόμευσης στον Νομό.
– Σκοπός του αποτρεπτικού εμποδίου είναι κυρίως η αποτροπή μαζικής εισβολής, όπως αυτή που επιχειρήθηκε τον Μάρτιο του 2020.
– Ο Νομός Έβρου και η πρωτεύουσά του εξελίσσεται σε επίκεντρο μεταφορικών, αμυντικών διπλωματικών ενεργειακών και αναπτυξιακών εξελίξεων αναβαθμίζοντας τη γεωπολιτική σημασία της περιοχής.
– Ο λιμένας της Αλεξανδρούπολης εντάχθηκε τον Δυτικοευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών γεγονός που σημαίνει την ακώλυτη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία.
– Βασικό μήνυμα που εξέπεμψε ο Πρωθυπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Έβρο είναι ότι όλος ο ακριτικός Νομός θα αναπτυχθεί ισόρροπα σε βορρά και νότο.
– Η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού αποτελεί πλεονέκτημα για την περιοχή του Έβρου το οποίο θα απεικονιστεί στα ποσοστά που θα επιτύχει η ΝΔ στις εθνικές εκλογές.

Μπορείτε να ακούσετε την συνέντευξή μου στον σύνδεσμο:

Related posts

Το Πολεμικό Μουσείο τέθηκε στο “τραπέζι” από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

editor

Οι διακοπές των πολιτικών μας, τότε και τώρα

editor

Ακυρώνεται η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης

editor
19/04/2024 15:17