29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Πρώτο θέμα στα τουρκικά ΜΜΕ η επέκταση του φράχτη στον Έβρο από τον Μητσοτάκη

Βασικό θέμα σχεδόν σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ είναι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο από την Ελλάδα, την οποία υπέγραψε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή στον Έβρο.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, τα τουρκικά κανάλια αφιερώνουν σημαντικό χρόνο τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης θα χτίζει φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT Haber ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης συμμετείχε σε τελετή επέκτασης του φράγματος με την Τουρκία κατά 35 χιλιόμετρα. Ο φράχτης ο οποίος θα ολοκληρωθεί εντός ενός έτους θα κοστίσει 100 εκατομμύρια δολάρια. H Ελλάδα στα σύνορα του Έβρου χτίζει φράχτη 35 χιλιομέτρων».

Από την πλευρά του, το Haber Global, στο δικό του δελτίο ειδήσεων σημειώνει:

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ως προεκλογική υπόσχεση ανακοίνωσε πως θα χτιστεί φράχτης σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία. Θα χτιστεί φράχτης σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Έβρο που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και αναφέρθηκε στις προεκλογικές του υποσχέσεις που ανάμεσα σε αυτές είναι και η επέκτασης του φράχτη στα σύνορα. Ο Μητσοτάκης δήλωσε πως ο φράχτης ο οποίος σήμερα έχει μήκος 37,5 χιλιομέτρων θα επεκταθεί επιπλέον 35 χιλιόμετρα. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε πως ο φράχτης στα σύνορα εμπόδισε την διέλευση 250.000 προσφύγων και μεταναστών».

Related posts

Με τον δήμαρχο Σουφλίου η πρώτη συνάντηση του Στέλιου Πέτσα στον Έβρο (το αναλυτικό πρόγραμμα)

editor

Επιστημονικό Συνέδριο στην Ξάνθη: Κρίσιμα συμπεράσματα και η επόμενη μέρα

editor

Να χαρακτηριστεί ο Δήμος Σαμοθράκης «ηρωικός» ζητά με αναφορά του στη Βουλή ο Σταύρος Κελέτσης

editor
29/03/2024 10:55