2 Ιουνίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής στην Ορεστιάδα

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Ιερoψαλτικός Σύλλογος της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, το εσπέρας της Κυριακής, 26ης του μηνός Μαρτίου ε.έ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, υπό τον γενικό τίτλο «Τό στάδιον τῶν ἀρετῶν ἠνέωκται», με θεματολογία από την υμνολογία της κατανυκτικής περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συμμετείχαν η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Χαρ. Διαφωνίδη, η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Ιεσάς Μητροπόλεως Μαρωνείας και  Κομοτηνής, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Γρ. Παπαγιάννη, η Παιδική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Μαργ. Αστεριάδη και η Χορωδία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της αυτής Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Βασ. Παπαμιχαήλ.

Προηγήθηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος και καλωσόρισε τους εκλεκτούς θεράποντας του ιερού αναλογίου από την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό έψαλαν οι χοροί των ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κομοτηνής  Αθανασίου Σαλαμάνη.

Related posts

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ του νέου Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος

editor

Έρχονται οι διαγωνισμοί για την κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε ΑΜΘ

editor

«Ιερή κυβίστηση» πριν τα Χριστούγεννα για τους ελέγχους στις εκκλησίες

editor
02/06/2023 8:45