24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Οι Δράσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγορίου Παπαεμμανουήλ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας: Προστατεύουμε τα δάση και το περιβάλλον

Την Τρίτη 21 Μαρτίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει σημαντικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των εφήβων σε θέματα προστασίας των δασών και του περιβάλλοντος, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικότερα αυτές οι δράσεις είναι οι εξής:

  • Δεντροφύτευση στο περιαστικό άλσος του Κορυλόβου με το 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας
  • Δεντροφύτευση στο άλσος του Αγνώστου Στρατιώτη στην περιοχή της Νέας Κρώμνης με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας
  • Δεντροφύτευση στο χώρο πέριξ του Μουσικού Σχολείου Δράμας με το Μουσικό Γυμνάσιο Δράμας
  • & Διάλεξη για τα οικοσυστήματα των δασών και για τους υδάτινους πόρους από τον Καθηγητή του Τμήματος Δασοπονίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας κ. Γεώργιο Ζαΐμη στο 1ο ΕΠΑΛ και στο 2ο Γενικό Λύκειο Δράμας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαριστεί ιδιαίτερα τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων κ. Σωτηρία Κυδά (17ο Νηπιαγωγείο), κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη (6ο Δημοτικό Σχολείο), κ. Ηρακλή Σιδέρη (Μουσικό Σχολείο), κ. Τάσο Σαλή (1ο ΕΠΑΛ), κ. Χρήστο Κόλτση (2ο ΓΕΛ) και το υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό για τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα της Αντιπεριφέρειας  Δράμας σε αυτή την πρωτοβουλία.

Επίσης ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία  τον Δασάρχη Δράμας κ. Νικόλαο Κόντο και τη Διευθύντρια Δασών κ. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου  που διέθεσαν τα δέντρα για την αναδάσωση – δεντροφύτευση.

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, με τις αρνητικές εξελίξεις στα περιβαλλοντικά θέματα, όπως οι κλιματικές αλλαγές, το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η ερημοποίηση της γης, οι απειλές στη βιοποικιλλότητα και η εκτεταμένη υλοτόμηση των τροπικών δασών.

Αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μας. Αξίζει να δώσουμε το παράδειγμα στις νεότερες γενιές. Άνθρωπος και Δάσος να γίνουν συνοδοιπόροι στη ζωή.

Related posts

Παραλαβή γραφείου για την στέγαση του Παραστήματος ΑμεΑ Διδυμοτείχου

editor

Δωρεάν rapid test από 28 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου στον Δήμο Ξάνθης

editor

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε παιδικούς σταθμούς, σχολικά κτίρια και ΚΑΠΗ

admin
24/04/2024 15:49