19 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Ξάνθη: Ζητούν να κατεδαφιστεί το σπίτι του δολοφόνου – Συνεχής η αστυνομική παρουσία στο Δροσερό

Τεταμένο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στον οικισμό Δροσερό της Ξάνθης, μετά από τη δολοφονία του 45χρονου, ενώ η αστυνομία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού, υπό τον φόβο βεντέτας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κέντρο της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, που αίτημά της ήταν να μην συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Μάλιστα, οι παρευρισκόμενοι ζητούσαν άδεια από τις αρχές του δήμου, για να κατεδαφίσουν το σπίτι του 36χρονου δράστη, ώστε όταν βγει από την φυλακή να μην έχει πού να μείνει.

Ο Νίκος Γουναρίδης, πρόεδρος αστυνομικής κίνησης της Ξάνθης, σχολίασε στο Mega τα γεγονότα λέγοντας: «Έχουμε πει εκατό φορές ότι έχουμε ελλείψεις. Κι αυτή την στιγμή για να διαφυλάξουμε την τάξη στο Δροσερό έχουν έρθει ενισχύσεις από περιφερειακές διευθύνσεις. Το πρόβλημα είναι ότι έχει αλλάξει μορφή η εγκληματικότητα στο Δροσερό».

«Υπάρχει μια αταξία στο Δροσερό, ο αριθμός των αστυνομικών δεν είναι επαρκής»

Ερωτηθείς σχετικά με την δράση της Αστυνομίας στο Δροσερό της Ξάνθης και τις φήμες ότι υπάρχει ένα «άβατο» στην εν λόγω περιοχή, ο Νίκος Γουναρίδης απάντησε ότι υπάρχει μία αταξία γενικά και είπε ότι με δυσκολία μπαίνουν οι αστυνομικοί, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών δεν είναι επαρκής.

Διμοιρίες των ΜΑΤ εντός του οικισμού

Από χθες το μεσημέρι επιβεβαίωσε ο κ. Γουναρίδης ότι δεν έχει γίνει κάποιο περιστατικό, καθώς «υπάρχουν εντός του οικισμού παρατεταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ».

Στην συνέχεια ερωτηθείς ο πρόεδρος αστυνομικής κίνησης Ξάνθης αν θα υπάρξει κάποια νομική ενέργεια για την «αγοραπωλησία» της ανήλικης απάντησε: «Δεν υπάρχει συγκεκριμένη καταγγελία. Αυτό είναι ένα έθιμο των Ρομά διαχρονικά».

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας στο Δροσερό

Ο 36χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο είχε δημοσιοποιήσει ένα βίντεο με «εντολές» προς τους αντιπάλους του, προειδοποιώντας τους να μην πειράξουν την οικογένειά του μετά από το φονικό.

Mιλώντας στα τουρκικά, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο στυγερό έγκλημα αποκαλώντας μάλιστα το θύμα του «ρουφιάνο».

«Αν προκαλέσετε ζημιά σε μένα, αν προκαλέσετε ζημιά στην οικογένειά μου και 40 χρόνια μέσα να κάτσω θα σας σκοτώσω όλους» υποστήριξε ο δράστης του στυγερού εγκλήματος.

Related posts

Παρουσιάστηκε η Θρακιώτικη φορεσιά που θα φορούν οι Εύζωνες!

admin

Τον Έβρο θα ξανά επισκεφτεί ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος

editor

ΑΡΧΗ: Η υπόθεση της διοργάνωσης της συναυλίας από την ΤΙΕΔΑ Α.Ε. αποκαλύπτει ερωτηματικά σχετικά με την ορθή διαχείριση των δημοτικών πόρων

editor
19/04/2024 9:13