24 Απριλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Διδυμότειχο: Εκδηλώσεις για τη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού για μαθητές

Στο πλαίσιο εορτασμού του μήνα της Γαλλοφωνίας και με στόχο τη διάδοση του γαλλικού πολιτισμού και της γαλλικής γλώσσας σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Διδυμοτείχου, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, διοργανώνει δύο θεματικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τρίτης 28 Μαρτίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διδυμοτείχου, από τις 17.00 έως τις 18.00, οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα γνωρίσουν το λεξιλόγιο που αφορά στα ζώα, αξιοποιώντας τους μύθους του Αισώπου και του Λαφοντέν, ενώ στο εργαστήριο για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18.00 έως τις 19.00, το θέμα είναι η εκφορά της ποίησης μέσα από ποιήματα του Ζακ Πρεβέρ.

Σημειώνεται ότι την εν λόγω δράση πλαισιώνει ο καταξιωμένος Γάλλος σκηνοθέτης, ηθοποιός και διευθυντής της θεατρικής ομάδας Théâtre de l’Imprévu, Eric Cénat.

Related posts

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μακεδονίας- Θράκης ζητά αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας, λόγω των ανατιμήσεων

editor

Μήνυμα της Ε.Ε. από τον Έβρο: Η Ελλάδα είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα – Όλα όσα ανέφεραν στην συνέντευξη τύπου

admin

Έβρος: Πού ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

editor
24/04/2024 1:28