29 Μαρτίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κόσμος

Γερμανικά μαχητικά αναπτύχθηκαν 27 φορές ως απάντηση σε πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών πάνω από τη Βαλτική

Γερμανικά μαχητικά, που σταθμεύουν στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αναπτύχθηκαν 27 φορές από τον περασμένο Αύγουστο αφού τέθηκαν σε συναγερμό εξαιτίας πτήσεων άγνωστων αεροσκαφών στην περιοχή της Βαλτικής, ανακοινώθηκε από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία, τη Λουφτβάφε.

Στη διάρκεια των αναπτύξεών τους, οι γερμανικές δυνάμεις ταυτοποίησαν ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τη Βαλτική, δήλωσε εκπρόσωπος στο Γερμανικό Πρακτορείο στο Βερολίνο.

Τα μαχητικά Eurofighter Typhoon της Λουφτβάφε τίθενται σε συναγερμό όταν άγνωστα αεροσκάφη πλησιάζουν τον εναέριο χώρο της Βαλτικής χωρίς αναμεταδότη (transponder) ούτε επαφή μέσω ασυρμάτου.

Περισσότεροι από 150 γερμανοί στρατιώτες σταθμεύουν από πέρυσι τον Αύγουστο στην Εσθονία για να προστατεύουν τον εναέριο χώρο της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, αφού ανέλαβαν, μετά τη Γαλλία, την αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ πάνω από την εν λόγω περιοχή.

Ο γερμανός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ πρόκειται να επισκεφθεί αύριο, Τετάρτη, την αεροπορική βάση στο Αμάρι.

Βρετανικές και γερμανικές δυνάμεις διεξάγουν από τις 6 Μαρτίου κοινές ένοπλες πτήσεις προστασίας πάνω από τα κράτη της Βαλτικής καθώς και στο διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική στο πλαίσιο μιας νατοϊκής αποστολής με την ονομασία Συναγερμός Ταχείας Αντίδρασης (Quick Reaction Alert).

Οι τρεις δημοκρατίες της Βαλτικής και μέλη του ΝΑΤΟ — Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία– δεν διαθέτουν οι ίδιες αεροπορικές δυνάμεις. Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί βάσεις στο Αμάρι και το Σιαουλιάι της Λιθουανίας για να αστυνομεύει τον εναέριο χώρο πάνω από την περιφέρεια της Βαλτικής.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σταθμεύουν τα αεροπλάνα μαζί με προσωπικό υποστήριξης στις βάσεις αυτές, στις οποίες εναλλάσσονται. Η Γερμανία συμμετέχει στην αποστολή από το 2005.

Related posts

Τουρκία: Παρουσιάστρια ξέσπασε κατά του Ερντογάν για τον σεισμό και παραιτήθηκε

editor

Πέθανε ο συνθέτης Άντζελο Μπανταλαμέντι, γνωστός για τη μουσική του Τουίν Πικς

editor

Σε κατάσταση συναγερμού η Πολωνία μετά την πτώση του πυραύλου – Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ

editor
29/03/2023 10:40