13 Ιουνίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συμμετοχή της Αντιπεριφέρειας Δράμας στο 8ο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying), ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δράμας και άλλους φορείς πραγματοποίησαν το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν πολλές δράσεις, με τη σύμπραξη 10 σχολείων και 400 μαθητών από σχολεία της Δράμας.

Ο όρος «ενδοσχολικός εκφοβισμός» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται διαρκής και επαναλαμβανόμενη/συστηματική κακοποίηση του άλλου και περιλαμβάνει διαφόρων μορφών αρνητικές ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα, οι αρνητικές αυτές ενέργειες μπορεί να είναι είτε λεκτικές (βρισιές, απειλές, χλευασμός) είτε σωματικές (κλοτσιές, σπρώξιμο, χτυπήματα) ή να συμπεριλαμβάνουν και τις δύο αυτές μορφές. Επιπλέον, μπορεί να σχετίζονται με την απόκρυψη προσωπικών αντικειμένων του θύματος ή τον σκόπιμο αποκλεισμό του από την ομάδα των συνομηλίκων. Τέλος, μπορεί να γίνονται και με τη μη λεκτική επικοινωνία, όπως γκριμάτσες ή άσεμνες και προσβλητικές για το θύμα χειρονομίες ή ακόμη και μέσω διαδικτύου, γνωστό και ως cyber bulling.

Με αφορμή την 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, έδωσε το παρόν στην εκδήλωση και στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής: «Η 6η Μαρτίου έχει θεσπιστεί ως «Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού», του γνωστού σε όλους μας bullying. Η πρωτοβουλία που έχει αναλάβει εδώ και 8 χρόνια το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας είναι πολύ αξιέπαινη και αυτό αποδεικνύεται από την επιτυχία που έχει κάθε χρόνο αυτό το φεστιβάλ. Τα παιδιά μας είναι το μέλλον μας. Αυτή η επένδυση, αυτό το φεστιβάλ είναι ότι καλύτερο για την εκμηδένιση αυτού του φαινομένου που δυστυχώς κάνει συχνά πυκνά την εμφάνιση του στα σχολεία και στην κοινωνία μας. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Δράμας είμαστε εδώ για να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και με τη φυσική μας παρουσία αλλά όπως κατά καιρούς έχουμε αποδείξει και με την άψογη συνεργασία που έχουμε».

Related posts

Τραγωδία! Νεκρά δύο αδέρφια σε τροχαίο

admin

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την ανακατασκευή του δρόμου Ίασμος – Κοπτερό

editor

Επιταχύνεται η διαδικασία για προσλήψεις Συνοριοφυλάκων & Ειδικών Φρουρών

editor
13/06/2024 1:30