29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη – Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους: Απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι οι Δημότες

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε  στους δημότες Αλεξανδρούπολης η είδηση ότι τα ρούχα και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από πολίτες μετά την πρόσκληση του Δήμου, δεν εστάλησαν στην Τουρκία.

Πέρασε σχεδόν  ένας μήνας που οι δημότες έδειξαν την μεγάλη ευαισθησία τους, προσφέροντας μεγάλες ποσότητες με ρούχα και τρόφιμα για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Χθες, πολίτες που επισκέφτηκαν το Πολυκοινωνικό κέντρο Αλεξανδρούπολης, σοκαρισμένοι αντίκρισαν στην αυλή του κτιρίου, αμέτρητες συσκευασίες με τα πράγματα που προσέφεραν οι δημότες, πρόχειρα σκεπασμένα και εκτεθειμένα στην βροχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από 15 μέρες ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχει πλέον ανάγκη για ρουχισμό διότι παρέλαβαν από όλο τον κόσμο. 

Οι μεγάλες ανάγκες πλέον είναι μη αλλοιώσιμα τρόφιμα διαρκείας (κονσέρβες κλπ), κάποια είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα.

Η ανοργανωσιά και η ανευθυνότητα, προσβάλλει τις ευαισθησίες των πολιτών που με συγκινητικό τρόπο προσέφεραν ότι μπορούσαν, για να ανακουφίσουν λίγο τον πόνο των Τούρκων συνανθρώπων μας που έζησαν την πρόσφατη μεγάλη τραγωδία.

Ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Χρήστος Γκουγκουλάκης ψέλλισε κάποιες απαράδεκτες δικαιολογίες που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το κλίμα. 

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομίας Ελένη Ιντζεπελίδου δεν ανέλαβαν καμία ευθύνη γιατί προφανώς δεν βλέπουν πουθενά κάποιο πρόβλημα.

Θυμίζουμε ότι πριν 2 εβδομάδες περίπου πέρασαν από την Αλεξανδρούπολη με προορισμό την Τουρκία 52 φορτηγά γεμάτα με ανθρωπιστική βοήθεια από την Περιφέρεια Αττικής.

Πόση ανευθυνότητα; Πόσο κρίμα…

Related posts

Δίκη για τη δολοφονία Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια στους δύο καταδικασθέντες

editor

Οικίσκους για τους άστεγους του Μικρού Δερείου υποσχέθηκε ο Πέτσας

editor

Στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη

editor
29/03/2024 13:12