29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Τους δύο δημότες του που έλαβαν εθελοντικά μέρος στις διάσωση σεισμόπληκτων στην Τουρκία βράβευσε ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών

Τους δύο δημότες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κ. Χακάν Μποζ Αλή από το Αρσάκειο και κ. Χακάν Πίσκα Μεμεταλή από τον Έβρενο που έλαβαν εθελοντικά μέρος στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που διεξήχθησαν στην Τουρκία, βράβευσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Συνάντησε τους δύο νέους την περασμένη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 στο γραφείο του στις Σάπες προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους τιμήσει για την εθελοντική συμμετοχή τους στην αποστολή της Τουρκίας, την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Οι δύο άνδρες, δημότες και κάτοικοι του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, μαζί με δεκάδες άλλους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, με σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας. Επιχείρησαν επί μία εβδομάδα σε δεκάδες κτίρια στην περιοχή Αντιγιαμάν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στη συνάντηση τους με τον Δήμαρχο περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν κατά την παραμονή τους στις σεισμόπληκτες περιοχές και τον ενημέρωσαν για το έργο και τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στη Ροδόπη.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τους συνεχάρη για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τόνισε πως η πράξη τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και φέρνει κοντά τους λαούς των δύο χωρών.
Σε ένδειξη αναγνώρισης του έργο τους, τους προσέφερε αναμνηστικούς επαίνους.

Related posts

Περιοδεία αρχηγού ΓΕΣ σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού

editor

Στα σκαριά νέος φωτοβολταϊκός σταθμός στον Έβρο

editor

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

editor
29/03/2024 4:02