25 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Συμμετοχή της ΠΕΔ ΑΜΘ σε διεθνές συνέδριο στη Σόφια

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης  (ΠΕΔ ΑΜΘ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ένωσης, δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, συμμετείχε στις 17-18 Φεβρουαρίου, σε διεθνές συνέδριο στη Σόφια με θέμα «Η εδαφική διασυνοριακή συνεργασία στη Ν.Α Ευρώπη, η θεσμική κατοχύρωση και ο ρόλος των οικονομικών κινήτρων».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 200 εκπρόσωποι 80 φορέων από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία και στα συμπεράσματα του αναδείχθηκε ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης, των πανεπιστημίων, των επιμελητηρίων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, κοινωνικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών.

Στην αντιπροσωπεία της ΠΕΔ ΑΜΘ, πλην του προέδρου Β. Μαυρίδη, συμμετείχαν δήμαρχοι και μέλη του δ.σ όπως, ο δήμαρχος Σουφλίου Π. Καλακίκος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Π. Πατσουρίδης (Διδυμοτείχου), Απ. Δαβής (Σουφλίου) και Στ. Ηλιόπουλος (Δράμας).

Related posts

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει και δεν θα κάνει ποτέ εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στο Κράτος Δικαίου

editor

Εορταστικό πρόγραμμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αλεξανδρούπολης

editor

Γυναικοκτονία στην Κομοτηνή: Πέθανε η γυναίκα την οποία περιέλουσε με βενζίνη και έκαψε ο σύζυγός της

editor
25/09/2023 0:18