28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Γ. Οικονόμου: Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων – Για εμάς η πολιτική είναι λύση των προβλημάτων της κοινωνίας

Ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την τηλεμαχία με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ.Οικονόμου είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα.

«Να γιατί λέμε στους νέους να ψηφίσουν τη ΝΔ»

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ.Οικονόμου απάντησε μεταξύ άλλων:

«Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές . Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γιαυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».

«Δεν κρυφτήκαμε και αναλάβαμε δράση για να ρίξουμε φως στο θέμα των παρακολουθήσεων»

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να χυθεί φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση αυτή “δοκίμασε τις αντοχές των θεσμών” και τόνισε ότι “δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη, υπήρξαν παραιτήσεις, και αλλάξανε πράγματα στην ΕΥΠ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μην μείνει καμία σκιά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε εντυπώσεις πριν την δικαστική διερεύνηση. Επισήμανε πως όταν “εργαλειοποιήθηκαν οι θεσμοί” κατέληξαν σε υποθέσεις, “όπως της κυρίας Σαββαΐδου που κατηγορήθηκε και στη συνέχεια η χώρα μας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, την υπόθεση Νοβάρτις που κανείς τελικά δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Όταν βγουν όλα από το σκοτάδι τότε θα δει ο κόσμος τι ακριβώς ήταν αυτή η υπόθεση”.

Ο κ.Οικονόμου αναφέρθηκε στην περιφερειακή Ελλάδα και είπε ότι εξελίσσεται ένα μοναδικό έργο επενδύσεων στην περιφέρεια. Είπε ότι στην Τρίπολη γίνεται επένδυση της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας, και στο Κιλκίς μεγάλη επένδυση από επιχείρηση με μπαταρίες. “Θα μειώνονται οι ανισότητες στην περιφέρεια με την κυβέρνηση αυτή. Η προηγούμενη κυβέρνηση όχι ανάπτυξη δεν έφερε αλλά όταν η Ευρώπη είχε 1,5% ανάπτυξη εδώ είχαμε 0,5%”.

Ο κ.Οικονόμου κάλεσε την κ.Τσαπανίδου να την συνοδεύσει-όπως είπε- σε πολλά μέρη της χώρας που γίνονται επενδύσεις από το εξωτερικό “για να δείτε τι σημαίνει ανάπτυξη στην πράξη”. Είπε ότι “εδώ και πολύ καιρό επιχειρείται ένας αχταρμάς από το ΣΥΡΙΖΑ” και αναφερόμενος στα θέματα διαφθοράς είπε ότι “η ουσία είναι πως η κυβέρνηση αυτή δεν κρύβει κανένα πρόβλημα, Το ζήτημα δεν είναι μόνο πως μηδενίζεις τη διαφθορά αλλά πως την αντιμετωπίζεις. Εμείς αντιδρούμε άμεσα κάνουμε παρεμβάσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις της κ.Γεροβασίλη ή του κ. Φλαμπουράρη”. Τόνισε επίσης ότι η πολιτική στήριξης των ανθρώπων να ρυθμίσουν τα “δάνεια τους ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας και θα τη δει ο κόσμος” ενώ κάλεσε την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ “θα γκρεμίσει τον φράχτη του Έβρου ή όχι” λέγοντας ότι “για εμάς εκτός από τη στεριά, σύνορα έχει και η θάλασσα”.

«Για εμάς η πολιτική είναι λύση των προβλημάτων της κοινωνίας»

Ο κ.Οικονόμου ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του κόσμου κυκλοφορώντας ανάμεσα στην κοινωνία. “Για μας η πολιτική είναι λύση προβλημάτων, και αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον ενδιαφέρει η διαιώνιση των προβλημάτων” είπε ο κ.Οικονόμου. Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός είναι πάντοτε ανάμεσα στην κοινωνία, και έχει επισκεφθεί πολλά μέρη της χώρας, ενώ επισήμανε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να δίνει μέρισμα στον πολίτη.

Αναφερόμενος στο θέμα συνεργασιών είπε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει η χώρα στις προκλήσεις που έχει μπροστά της. “Αν καταφέραμε όσα πετύχαμε μεσούσης της κρίσης αυτής, φανταστείτε τι έχει να πετύχει η χώρα. Μας περιμένει κοσμογονία επενδύσεων και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Που σημαίνει να μην είναι υπονομευμένη από μια ασυνάρτητη πολιτική και τυχοδιωκτική συμμαχία, χωρίς να έχουμε καμία πρόταση ουσιαστική” είπε ο κ. Οικονόμου.

Προσέθεσε ότι “πιστεύουμε στις σταθερές κυβερνήσεις” και τόνισε ότι “με ενισχυμένη αναλογική θα πετύχουμε αυτοδυναμία, κάτι που όλοι το πιστεύουν. Την ώρα της εισβολής στον Έβρο το 2020 φαντάζεστε να μην υπήρχε ένας ισχυρός πρωθυπουργός αλλά να έπρεπε να γίνουν συνεννοήσεις με άλλους; Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση” είπε.

Αναφερόμενος σε πιθανές συνεργασίες και απαντώντας στο ερώτημα εάν η ΝΔ αποδεχτεί πιθανή πρόταση του κ.Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση με τον κ.Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, ο κ.Οικονόμου είπε ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. “Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο τρόπος για να συνεχίσει ο τόπος να πηγαίνει μπροστά. Δεν το κρύψαμε. Ο δικός μας πήχης δεν είναι ο ανεπάρκεια των άλλων”. Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία “δεν είπε ότι θα κάνουμε εκλογές μέχρι να γίνουμε αυτοδύναμοι”. Σημείωσε ότι “επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι τάχα εμείς νοιαζόμαστε για τους λίγους” και αναρωτήθηκε: “Πόσο ταξικό είναι άραγε να βρίσκουν μεροκάματο μετά από 8 χρόνια εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας; πόσο ταξικό είναι να παίρνεις χρήματα από τα διυλιστήρια για να στηρίζεις το εισόδημα των πολιτών;”.

Ο κ.Οικονόμου επισήμανε στην κ.Τσαπανίδου ότι τα πρόσωπα της ηγετικής ομάδας του κόμματος της δεν έχουν αλλάξει, καθώς και ότι δεν έχει γίνει καμία πολιτική αποτίμηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για ποιο λόγο αποδοκιμάστηκε το 2019 από τον κόσμο, και ρώτησε: “Σε ένα κόσμο που άλλαξε δεν σας προβληματίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μείνει ίδιος και δεν άλλαξε τίποτε;”

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση της κ.Τσαπανίδου για τις υποκλοπές και τι θα έκανε η ΝΔ εάν ήταν ο κ.Τσίπρας πρωθυπουργός και έλεγε τα όσα είπε ο κ.Μητσοτάκης, ο κ.Οικονόμου τόνισε:

“Δεν θα μπορούσε ποτέ ο κ.Τσίπρας να δώσει την ίδια απάντηση, δεν θα μπορούσε να απαντήσει θεσμικά, κάποιος που είχε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον που είναι υπόδικος στο Ειδικό Δικαστήριο όπως και ο υπουργός του για τον Τύπο. Ο πρωθυπουργός που κρέμασε στα μανταλάκια τους αντιπάλους του χωρίς κανένα στοιχείο, ποτέ δεν θα μπορούσε να δώσει απάντηση”.Τέλος ο κ.Οικονόμου είπε αναφερόμενος τον κ.Τσίπρα ότι “θα μπορούσε ίσως να απαντήσει ποια είναι τα ρυπαρά δίκτυα που διοχετεύουν διάφορα θέματα στο κυρίως σώμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης” και κατέληξε.” Ο κ.Τσίπρας είναι ίδιος κι απαράλλαχτος με το χθες”.

Related posts

Έλγο Δήμητρα: Ζημιά στο Δημόσιο από απευθείας ανάθεση

editor

Με άσκηση απαντά η Ελλάδα στη νέα τουρκική Navtex

editor

Ν. Δένδιας: Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας τη φέρνει αντιμέτωπη με την ΕΕ

editor
28/03/2024 15:42