22 Ιουλίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Άδ. Γεωργιάδης: Έως τις 30 Ιουνίου το «καλάθι του νοικοκυριού» – 20% φθηνότερο το σαρακοστιανό καλάθι στη Βαρβάκειο

Μέχρι τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει το «καλάθι του νοικοκυριού», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι θα κατατεθεί σχετική διάταξη για την επέκταση του μέτρου.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι όπως έγινε τα Χριστούγεννα, θα υπάρξει πασχαλινό καλάθι και καλάθι του νονού.

Σχετικά με τις τιμές των σαρακοστιανών προϊόντων, εν όψει Καθαράς Δευτέρας, τόνισε ότι είναι χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό φαίνεται από την κάρτα που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο σε συνεργασία με το e-katanalotis.

Γεωργιάδης: 20% φθηνότερο το σαρακοστιανό καλάθι στη Βαρβάκειο σε σχέση με πέρυσι

Αναφερόμενος στο σαρακοστιανό καλάθι που ισχύει στη Βαρβάκειο, σημείωσε ότι είναι 20% φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι. Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν μπορούν να πάνε όλοι οι καταναλωτές στη Βαρβάκειο, ωστόσο είπε ότι οι τιμές εκεί οδηγούν συνολικά κάτω τις τιμές στην αγορά.

Για τη λαγάνα, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η κλασική θα κυμανθεί από 3-3,50 ευρώ, αυξημένη μεσοσταθμικά κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι. Εξήγησε ότι περίπου 4,5 ευρώ θα κοστίζει η λαγάνα… γκουρμέ.

«Το καλάθι του νοικοκυριού έχει πιέσει συνολικά τις τιμές προς τα κάτω»

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι προφανώς το καλάθι του νοικοκυριού δουλεύει και έχει πιέσει τις τιμές προς τα κάτω συνολικά. Τόνισε μάλιστα ότι τον Ιανουάριο ο πληθωρισμός των τροφίμων στην ευρωζώνη παρουσίασε αύξηση, ωστόσο στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία των εκλογών, τόνισε ότι όλοι δουλεύουν με το σενάριο ότι οι εκλογές πλησιάζουν, χωρίς πάντως να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Ο παρουσιαστής δεν έχει λάβει χρήματα από τον αναπτυξιακό νόμο»

Αναφερόμενος στην υπόθεση του παρουσιαστή- τηλεοπτικού παραγωγού που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, τόνισε ότι δεν έχει λάβει χρήματα από τον αναπτυξιακό νόμο. Εξήγησε ότι είχε κάνει αίτηση στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο γινόταν αυτόματα δεκτός, καθώς δεν υπήρχε έλεγχος πριν την υπαγωγή.

Διευκρίνισε ότι ο συγκεκριμένος δεν έκανε κανένα από τα επόμενα βήματα και δεν έλαβε κανένα ποσό.

Ο υπουργός σημείωσε ότι πλέον η ΝΔ έχει αλλάξει το νόμο και με βάση τις ισχύουσες διατάξεις ο παρουσιαστής – τηλεοπτικός παραγωγός δεν θα μπορούσε να ενταχθεί.

Χαρακτήρισε σενάριο επιστημονικής φαντασίας τα δημοσιεύματα ότι ο εισαγγελέας ήταν αυτός που μπλόκαρε την εκταμίευση 10 εκατ. για τον παρουσιαστή μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Related posts

Πέτσας: Θα συνεχιστεί το κλείσιμο επιχειρήσεων – Θα δοθούν δισ. για μέτρα στήριξης

admin

Βασίλης Μαυρίδης: Ούτε βήμα πίσω, στην πρώτη γραμμή για την Ορεστιάδα

editor

Οι ρωσικές δυνάμεις περικυκλώνουν το Κίεβο και αποκλείουν τη Μαριούπολη

editor
22/07/2024 13:16