20 Μαΐου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Οικονομία

Συνέδριο 2nd Greek Online Gaming Day: Χαιρετισμός του Άδ. Γεωργιάδη

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο δεύτερο συνέδριο του ελληνικού Online Gaming.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αφού ανέφερε ένα σχετικό με τα παίγνια απόσπασμα του Ηράκλειτου και υπενθύμισε το αρχαίο αγγείο με τον Αχιλλέα και τον Αίαντα να παίζουν πεσσούς, είπε: «Προφανώς η τεχνολογία του διαδικτύου έχει αλλάξει τον τρόπο παιξίματος και είμαι περήφανος που η κυβέρνησή μας ρύθμισε ένα αρρύθμιστο τοπίο και έβαλε κανόνες, οι οποίοι στο τέλος θα ρυθμίσουν και την αγορά και τους παίκτες και θα πολεμήσουν αυτό που είναι μεγάλος μας εχθρός, το παράνομο στοίχημα».

Ο ΠΟΥ και οι «φόροι της αμαρτίας»

Πρόσθεσε δε πως «η φορολογία των τυχερών παιγνίων είναι μια μεγάλη συζήτηση. Θυμάμαι ακόμα ως υπουργός Υγείας ότι μας έλεγαν πάντοτε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να θεσπίζουμε τους λεγόμενους φόρους της αμαρτίας. Έτσι είναι η οπτική γωνία που το βλέπουν τα κράτη. Δέχομαι πάντως ότι το διαδικτυακό στοίχημα και με τον τρόπο που έχει οργανωθεί στην Ελλάδα και με τον τρόπο που οι ελληνικές εταιρείες δραστηριοποιούνται και σε ξένες αγορές, γιατί και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, αποτελεί έναν από εκείνους τους βραχίονες που μπορεί στο μέλλον να φέρουν πολλά περισσότερα έσοδα στην ελληνική οικονομία».

Καμπάνια για να προστατεύονται οι παίκτες από τον εθιστικό τζόγο

Τόνισε, επίσης, ότι «αν αυτό συνδυαστεί με μια καμπάνια για το υπεύθυνο παίξιμο, ώστε να προστατεύεται και ο παίκτης από τον εθιστικό τζόγο, δηλαδή αυτόν που οδηγεί στην καταστροφή, κάτι που προφανώς εσείς καθόλου δεν το θέλετε, αφού χάνετε τον πελάτη σας, αν μπορέσουμε λοιπόν να τα συνδυάσουμε αυτά, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει ένα πεδίο δόξης λαμπρό για το μέλλον, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό αναπτυξιακό κόμβο για την ελληνική οικονομία στο σύγχρονο κόσμο με διείσδυση σε αγορές παγκοσμίως».

Ο κ. Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και εγώ προσωπικά και ο κ. Σταϊκούρας έχουμε δείξει εμπράκτως το ενδιαφέρον μας και έχουν τεθεί, νομίζω, οι βάσεις πια για να μπορούμε στα επόμενα χρόνια να χτίσουμε σε ένα πολύ πιο υγιές περιβάλλον, στο οποίο θα μπορούν να συζητηθούν και τα διάφορα κλαδικά θέματα. Εγώ δεν θα τα προσπεράσω, δέχομαι δε πως είσθε οι βασικοί χορηγοί του ελληνικού αθλητισμού. Νομίζω πως έχουμε πλέον φτιάξει μια καλή αφετηρία για να χτίσουμε στα επόμενα χρόνια σε ένα υγιές επαναλαμβάνω- περιβάλλον. Τζόγος θα υπάρχει πάντα, είναι σύμφυτος με την ανθρώπινη φύση. Το θέμα είναι να γίνεται σωστά, με κανόνες και με τη μέγιστη δυνατή προστασία των παικτών και με τους αναλογούντες φόρους στο κράτος. Αν τα συνδυάσουμε, τότε νομίζω πως έχουμε ένα καλό σημείο συνεννόησης και ένα καλό πεδίο για να δουλέψουμε».

Related posts

Έρχονται πληρωμές από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2023 – Δείτε το ύψος των αποζημιώσεων

editor

Άδωνις Γεωργιάδης: Υπό έγκριση άλλη μία μεγάλη επένδυση

editor

Οι στόχοι του 2022 σε αριθμούς

editor
20/05/2024 21:14