23 Φεβρουαρίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία

Νέα αποστολή ανθρωπιστικού υλικού 110 τόνων στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

Η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη για μία ακόμα φορά στο αίτημα των Αρχών της Τουρκίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, προχώρησε εκ νέου στην αποστολή υλικού προς τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον λαό της Τουρκίας, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου αναχώρησε αποστολή ανθρωπιστικού υλικού με το πλοίο «Artemis Seaways» από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό το Πεντίκ στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, η αποστολή περιλαμβάνει 11 εμπορευματοκιβώτια όγκου άνω των 110 τόνων, που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης τα οποία έχουν ζητήσει -κατά προτεραιότητα- οι τουρκικές Αρχές.

Τα είδη συγκεντρώθηκαν από δήμους της Πελοποννήσου, της Δυτικής Ελλάδας, της Δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Κρήτης, των Ιονίων Νήσων και πολλών μικρών νησιωτικών δήμων υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) καθώς και από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη συντονισμού όλων των ενεργειών οργάνωσης, συλλογής και αποστολής του ανθρωπιστικού υλικού έχει αναλάβει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Related posts

Σοκάρoυν οι ελλείψεις στις υποδομές & στα σχολικά κτίρια της Αλεξανδρούπολης – Απούσα η Δημοτική Αρχή (video)

editor

Αλεξανδρούπολη: 11 σωματεία, φορείς & νοσηλευτικό προσωπικό έστειλαν μήνυμα αγώνα από την πύλη του ΠΓΝΑ

editor

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης για κατοχή ναρκωτικών

editor
23/02/2024 5:35