29 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Κ. Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος – Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή

Δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, υπήρξε χθες επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή με πρωτοβουλία του ίδιου του πρωθυπουργού. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε, μεταξύ άλλων, και ο εξής διάλογος:

  • Κ. Καραμανλής: «Έχω πάρει τις αποφάσεις μου, έκλεισε αυτός ο κύκλος για εμένα».
  • Κ. Μητσοτάκης: «Το σέβομαι».

Καραμανλής: Είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές

Σημειώνεται πως ο Κώστας Καραμανλής θα είναι παρών και θα στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή, είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να ζήτησε από τον Κώστα Καραμανλή να κάνει μια ομιλία σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να απεδέχθη.

Η ανακοίνωση του Κώστα Καραμανλή

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Ως εκ τούτου, δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί σχεδόν μισό αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής.

Μητσοτάκης: Ο Κώστας Καραμανλής θα είναι παρών στη μάχη

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και στον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατρίδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά».

Related posts

Παράταξη ΑΡΧΗ: Υποστήριξη της νεολαίας και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αλεξανδρούπολης

editor

Εμπάργκο στο πετρέλαιο της Ρωσίας εισηγείται η ΕΕ – Τι περιλαμβάνει το έκτο πακέτο κυρώσεων

editor

Ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αυστηρά μηνύματα και απαντήσεις στη διγλωσσία της Άγκυρας

editor
29/03/2024 15:04