28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Έβρος: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν τρεις διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (16-2-2023) , σε περιοχές  του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χτες το πρωί ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένους στο ρυμουλκούμενο τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους ο δράστης μετέφερε με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση το βράδυ της ίδιας μέρας, στην Εθνική οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με την συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, εντόπισαν τους άλλους δύο διακινητές να οδηγούν δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και να μεταφέρουν από κοινού παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές αρχικά δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισαν την πορεία τους αναπτύσσοντας ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησαν τα οχήματά τους και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

Related posts

Διδυμότειχο: Δημιουργία μνημείου «Τιμής και Μνήμης των προσφύγων της Θράκης»

editor

Ο καιρός σε Μακεδονία και Θράκη

editor

Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

editor
28/03/2024 15:26