22 Σεπτεμβρίου, 2023
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πολιτική

Μ. Τσαβούσογλου: Ανοίξαμε νέα σελίδα με την Ελλάδα μετά τον σεισμό

Για «νέα σελίδα» στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, μίλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου παραχώρησε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ισραηλινό ομόλογό του, Ελί Κοέν στην Άγκυρα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

«Με τον σεισμό, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα»

Ο Τσαβούσογλου ευχαρίστησε το Ισραήλ για τη στήριξη που προσέφερε στους πληγέντες με τη δικιά του συνδρομή στην Τουρκία. Ωστόσο, ο Τούρκος υπουργός έκανε ειδική αναφορά και στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας την αλληλεγγύη την ώρα του σεισμού, ο Τσαβούσογλου είπε: «Με τον σεισμό, ανοίξαμε μια νέα σελίδα με την Ελλάδα».

Μετά τη θερμή υποδοχή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, από τον Τούρκο ομόλογό του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, πέρασαν δεδομένα σε μία φάση, αγνώστου διάρκειας, αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ειδικά μετά την αποστολή των δυνάμεων της ΕΜΑΚ στη γείτονα χώρα το κύμα ευγνωμοσύνης, που πυροδότησε η αυτοθυσία των Ελλήνων διασωστών, ήταν πολύ μεγάλο και η Άγκυρα φαίνεται να αποδέχεται με θέρμη την χείρα βοηθείας που άπλωσε η Αθήνα, μπροστά στην ανείπτωτη καταστροφή.

Related posts

Διακομματική ανάπτυξης Θράκης: Δεκτή η πρόταση Δερμεντζόπουλου, να δοθεί “φωνή” στους πολίτες της περιοχής

editor

Εκτός κυβερνητικής γραμμής ο Σταύρος Κελέτσης

editor

Συνάντηση Δημοσχάκη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη

admin
22/09/2023 15:17