28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Κοινωνία Τοπικά Νέα

Αλεξανδρούπολη: 45 πιστόλια εντοπίστηκαν σε Ι.Χ. στο Τελωνείο των Κήπων

Σαράντα πέντε πιστόλια επιχείρησαν να εισάγουν παράνομα στη χώρα μέσω του Τελωνείου των Κήπων τρεις αλλοδαποί –δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης εκρηκτικών υλών «Μάγια» και των τελωνειακών υπαλλήλων, εντόπισαν τα 45 πιστόλια σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στον χώρο των αποσκευών του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν οι συλληφθέντες.

Κατά την έρευνα στο όχημα βρέθηκαν επίσης δυο αναδιπλούμενα μαχαίρια, 18 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί, ένας μεταλλικός τρίφτης, εννέα κινητά τηλέφωνα και δώδεκα κάρτες (sim), μία ηλεκτρονική συσκευή, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ καθώς και 27 νομίσματα και 10 τμήματα νομισμάτων, για τα οποία διερευνάται αν εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί εθνικού τελωνειακού κώδικα, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Related posts

Στον Έβρο έρχονται την Τετάρτη ο Ν.Δένδιας με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε Ζ.Μπορέλ

editor

Αλεξανδρούπολη: Αύριο η επίσημη ανακοίνωση της συμμετοχής της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της παράταξης Πόλη και Πολίτες

editor

Συνδεδεμένη ενίσχυση για το καλαμπόκι, νέα ΚΑΠ και αλιεία στην ατζέντα επαφών του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Ν. Τσαλικίδη με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

editor
28/03/2024 10:45