28 Μαρτίου, 2024
Gatzoli.gr | Οι ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Sports Κοινωνία Τοπικά Νέα

Βράβευση αθλητών των Μαχητών Ελευθερούπολης από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Τρεις διακεκριμένους αθλητές της πυγμαχίας και του kick boxing του Αθλητικού Ομίλου «Μαχητές Ελευθερούπολης» βράβευσε την Τρίτη (7/2/2023) το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης, ως αναγνώριση των σημαντικών επιτυχιών τους και της μεγάλης τους προσφοράς στο αθλητικό ιδεώδες και στο εθνόσημο.

3

Συγκεκριμένα, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρέθηκαν για τον σκοπό αυτό η Βασιλική Σταυρίδου (πυγμαχία), ο Ιωάννης Στοφορίδης (kick boxing) και ο Δημήτρης Βορδοναράκης (πυγμαχία), συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Ξενοφών Καρασάββα και τον προπονητή τους Παναγιώτη Καρανικολή.

Η Βασιλική Σταυρίδου έχει κατακτήσει την 2ηθέση (ασημένιο μετάλλιο) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Νεανίδων το 2021, και την 3ηθέση (χάλκινο μετάλλιο) στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών 2022, στην κατηγορία U22.

Οι διακρίσεις του Ιωάννη Στοφορίδη είναι πολλές και σε διεθνές επίπεδο, καθώς είναι επαγγελματίας kick boxer και συμμετέχει με ενεργό συμβόλαιο στο ασιατικό πρωτάθλημα One Championship, που είναι το δυσκολότερο και το πλέον αναγνωρισμένο στον πλανήτη.

4

Ο Δημήτρης Βορδοναράκης αναδεικνύεται επί πέντε συνεχόμενα έτη πρωταθλητής Ελλάδος (κατηγορία U22), στην πυγμαχία.

Στους τρεις αθλητές παρεδόθη τιμητική πλακέτα και ένα σημειωματάριο με φωτογραφίες της Καβάλας και της Θάσου, ενώ στο πρόσωπο του προέδρου κ. Καρασάββα, ο οποίος παρέλαβε ένα βιβλίο (έκδοσης της Π.Α.Μ.Θ.) για την Ανατολική Μακεδονία, τιμήθηκε για την τεράστια προσφορά του στα μαχητικά αθλήματα συνολικά ο Αθλητικός Όμιλος «Μαχητές Ελευθερούπολης».

1

Έργο το οποίο εξήρε ο κ. Πολίτης, επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος γενικότερα και οι τρεις βραβευθέντες αθλητές του ειδικότερα τιμούν τα ελληνικά χρώματα, αφιερώνοντας, με στερήσεις, κόπο και χρόνο για τον αθλητισμό αλλά και τον πρωταθλητισμό, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τόσο τους γονείς τους, οι οποίοι, όπως τόνισε, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο σε κάθε προσπάθεια, όσο και τους προπονητές και την διοίκηση των «Μαχητών Ελευθερούπολης».

Και οι τρεις αθλητές, με την σειρά τους, ευχαρίστησαν θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, δηλώνοντας πως θα συνεχίσουν τις εντατικές τους προσπάθειες με στόχο ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Ο πρόεδρος κ. Καρασάββας επίσης ευχαρίστησε τον κ. Πολίτη, σημειώνοντας ότι βρίσκεται δίπλα στον σύλλογο εδώ και χρόνια, «και πριν ασχοληθεί με την πολιτική, και τώρα», ενώ ο προπονητής κ. Καρανικολής υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι αυτή η βράβευση για την αναγνώριση των προσπαθειών και των επιτυχιών των αθλητών.

Η προσφορά των οποίων, όπως συμπλήρωσε ο κ. Πολίτης, θα πρέπει να επιβραβεύεται και να αναγνωρίζεται, καθώς δεν απολαμβάνουν ανάλογη προβολή με τα εμπορικά αθλήματα (όπως είναι κυρίως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ).

Related posts

Ορεστιάδα: Επίσκεψη Εκπροσώπου Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες: Γιατί δεν ανακοινώθηκε τίποτα;

editor

Χρυσοχοϊδης: Καμία δομή μεταναστευτικού χαρακτήρα στο νομό Έβρου

admin

Εκλέχθηκε νέος Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ΑΜΘ

editor
28/03/2024 11:06